Viron musiikki- ja teatteriakatemian teatterikoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viron musiikki- ja teatteriakatemian teatterikoulu
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikool
Perustettu 1957
Tyyppi Julkinen
Sijainti Tallinna, Viro
Sivusto lavakas.ee

Viron musiikki- ja teatteriakatemian teatterikoulu (vir. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikool) on Viron musiikki- ja teatteriakatemian yksikkö, joka tarjoaa teatterikoulutusta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyistä koulua edeltää vuonna 1938 Tallinnan konservatorioon perustettu Tallinnan konservatorion valtiollinen teatterikoulu (Tallinna Konservatooriumi Riiklik Lavakunstikool). Se lopetti kuitenkin toimintansa jo vuonna 1941, sillä sillä ei ollut edellytyksiä toimia Neuvostoliiton ja Saksan miehittämässä Virossa. Koulusta valmistui vuonna 1941 yksi vuosikurssillinen näyttelijöitä. Kurssilta valmistui muun muassa Voldemar Panso.

Voldemar Panson johdolla aloitti vuonna 1957 Tallinnan valtiollisen konservatorion teatterilaitos (Tallinna Riikliku Konseratooriumi lavakunstikateeder). Panso toimi laitoksen johdossa kuolemaansa saakka vuonna 1977.

Vuonna 1993 konservatorio nimettiin Viron musiikkiakatemiaksi ja vuonna 2005 Viron musiikki- ja teatteriakatemiaksi. Teatterikoulun nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 2005.[1] [2]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]