Vintturi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vintturi: Tämä artikkeli käsittelee vintturia purjelentokoneiden hinauksessa. Vintturi on myös kuormien nostamiseen tai vetämiseen käytettävä laite, joka on asennettu kiinni seinään tai lattiaan. Se voi olla sähkö- tai käsikäyttöinen. Liikkuvissa rakenteissa olevia vintturia sanotaan usein nosto- tai vetokoneistoksi.

Vintturi purjekoneiden hinauksessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vintturi hinauksen loppuvaiheessa

Vinttureita käytettään ilmailussa purjekoneiden hinaukseen. Liito- ja purjelentokoneita on yleisesti hinattu taivaalle kolmella eri tavalla. Liitokoneita vedettiin kumiköysistartilla, purjekoneita lentokone- ja vintturihinauksella. Lentokonehinaus on yleisin hinausmuoto, mutta vintturia käytetään myös melko paljon.

Vintturin periaate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vintturihinauksessa vedetään kiitotien päästä päähän joko vaijeri, lanka taikka naru. Toinen pää kiinnitetään purjelentokoneen hinausesseriin ja toinen pää on kiinni vintturin kelassa. Hinauksessa vinttaaja (vintturin käyttäjä) vetää langan takaisin vintturin kelalle jolloin langan päähän kiinnitetty purjelentokone nousee jyrkässä kulmassa ilmaan. Saavutettuaan lakipisteen lentäjä laukaisee köyden irti ja lanka vedetään kelalle jarruvarjon avustamana. Vinttauksessa saatu korkeus vaihtelee suuresti riippuen tuulesta, käytetystä konetyypistä, vintturista, vinttaajasta ja lentäjän taidoista sekä kiitotien pituudesta. Vintturit ovat Suomessa olleet yleisesti kerhojen itse rakentamia ja suunnittelemia, mutta maailmalla käytetään myös kaupallisesti valmistettuja vinttureita.

Edut ja haitat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vintturin etuina ovat hinauksen halpuus ja luontoystävällisyys verrattuna lekohinaukseen sekä sen turvallisuus koska koko hinaus tapahtuu aina lentokentän päällä. Haittapuolena on vintturin rakentamisen ja ylläpidon vaatima suuri työmäärä sekä osaaminen. Lisäksi ainakin nykyisillä langoilla hinauslanka kuluu ja alkaa katkeilla usein ja aiheuttaa siten pakkotilanteita sekä ylimääräistä työtä. Yksittäinen vinttaus on huomattavasti nopeampi kuin yksittäinen lentokonehinaus, mutta langan vetäminen radan päästä päähän hidastuttaa toimintaa jos lentoja on lähdössä peräkkäin useita. Vintturi soveltuu hyvin hinausmuodoksi uusia lentäjiä koulutettaessa, mutta kilpailuissa lentokonehinaus on ainut järkevä vaihtoehto, koska kilpailulennoilla koneissa käytetään yleensä painolastina vettä, joka nostaa siipikuormitusta ja aiheuttaisi vintturihinauksessa langan katketessa turhaa riskiä ja lisäpaino heikentäisi koneen saamaa korkeutta hinauksessa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vinssi