Vesi-ilmapallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vesi-ilmapalloja kadulla

Vesi-ilmapallo on lateksikumista tehty ilmapallo, joka täytetään vedellä. Pallon haltija voi sen jälkeen heittää pallon haluttuun kohteeseen, jolloin se usein hajoaa ja vedet tulevat sieltä ulos. Vesi-ilmapalloja käytetään käytännön piloissa ja vesisodassa.

Tavalliset ilmapallot voidaan myös täyttää vedellä, mutta ne hajoavat turhan helposti, koska niitä ei ole tarkoitettu siihen tarkoitukseen. Vesi-ilmapallot eivät hajoa helposti käsiteltäessä, mutta toisaalta hajoavat helposti osuessaan kohteeseen riittävän kovalla vauhdilla. Vesi-ilmapallot ovat pienempiä ja osasta vesi-ilmapalloista tulee täytettyinä pallomaisempia kuin tavallisista ilmapalloista. Tällöin niitä on helpompi heittää.

Vesi-ilmapalloilla käytävissä sodissa kaksi (tai useampi) joukkuetta heittelevät toisiaan ilmapalloilla pyrkien kastelemaan toisensa tai sitten kaikki sotivat kaikkia vastaan. Pallot täytetään usein sodan alussa. Veden voi laittaa mahdollisimman kylmäksi tai kuumaksi, jotta osuma koettaisiin epämiellyttävänä. Usein vesi-ilmapalloja käytetään myös eräänlaisina "käsikranaatteina" vesisodissa, joissa osanottajilla on pääasiallisena aseenaan vesipistoolit.