Vesi-ilmapallo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vesi-ilmapalloja kadulla

Vesi-ilmapallo on lateksikumista tehty ilmapallo, joka täytetään vedellä. Pallon haltija voi sen jälkeen heittää pallon haluttuun kohteeseen, jolloin se usein hajoaa ja vedet tulevat sieltä ulos. Vesi-ilmapalloja käytetään käytännön piloissa ja vesisodassa.

Tavalliset ilmapallot voidaan myös täyttää vedellä, mutta ne hajoavat turhan helposti, koska niitä ei ole tarkoitettu siihen tarkoitukseen. Vesi-ilmapallot eivät hajoa helposti käsiteltäessä, mutta hajoavat toisaalta tarpeeksi helposti osuessaan kohteeseen riittävän lujalla vauhdilla. Vesi-ilmapallot ovat pienempiä ja osasta vesi-ilmapalloista tulee täytettyinä pallomaisempia kuin tavallisista ilmapalloista. Tällöin niitä on helpompi heittää.

Vesi-ilmapalloilla käytävissä sodissa kaksi (tai useampi) joukkuetta heittelevät toisiaan ilma-palloilla pyrkien kastelemaan toisensa tai sitten kaikki sotivat kaikkia vastaan. Pallot täytetään usein sodan alussa. Veden voi laittaa mahdollisimman kylmäksi tai kuumaksi, jotta vihollinen kokisi mahdollisimman paljon tuskaa. Usein vesi-ilmapalloja käytetään myös eräänlaisina "käsikranaatteina" vesisodissa, joissa osanottajilla on pääasiallisena aseenaan vesipistoolit.