Venice (Los Angeles)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Venice
Venice Beach ja Boardwalk
Venice Beach ja Boardwalk
Kaupungin kartta, jossa Venice korostettuna.
Kaupungin kartta, jossa Venice korostettuna.
Kaupunki Los Angeles
Väkiluku 40 885 (2008)
Venicen kanavia

Venice on kaupunginosa Los Angelesissa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Se tunnetaan rannastaan ja Ocean Front Walk -kävelykadusta, jonka varrella on paljon esiintyjiä, ennustajia ja kaupustelijoita. Venice oli myös Los Angelesin ensimmäisten runoilijoiden ja taiteilijoiden kotipaikka ja sen postinumero on 90291. Veniceä ympäröi lounaspuolella Tyynimeri, kaakkoisessa Marina Del Rey, idässä Culver City, koillisessa Los Angelesin naapurikunta Mar Vista ja pohjoisessa Santa Monican kaupunki.

Venice Beach[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panoraamakuva Venice Beachista Tyyneltämereltä katsottuna.

Venice Beach kattaa koko Venicen rannan, rannan suuntaisesti kulkevan kävelykadun ("Ocean Front Walk" tai vain "Boardwalk"), Muscle Beach'in, käsipallokentät, tenniskentät, Skate Dancing Plazan, lukuisat lentopallokentät, pyöräilykadun sekä bisnes- ja asuinalueet joiden osoitteessa on Ocean Front Walk. Koripallokentät Venicessä ovat kuuluisia katukoriksen suosion ja lukuisten NBA-pelaajien ollessa kotoisin kaupungista.

Rannan eteläosassa Washington Boulevardin loppuosassa on Venice Fishing Pier: 400 metrin mittainen betonirakennus, joka avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1964, mutta suljettiin vuonna 1983 El Niño -myrskyn aiheuttamien vahinkojen takia, jonka jälkeen laituri avattiin 1990-luvun puolessa välissä. 21. joulukuuta 2005 laituri kärsi jälleen suuria vahinkoja, kun pohjoistuulet toivat laiturille tavattoman suuria aaltoja, jonka seurauksena wc:t sisältävä osa laiturista sortui mereen. Laituri pysyi suljettuna 25. toukokuuta 2006 saakka, jolloin se avattiin uudelleen rakennustarkastajien tarkastettua sen kestävyyden.

Venice Breakwater on arvostettu paikallinen surffipaikka, joka sijaitsee Venice-laiturista ja hengenpelastajien päämajasta pohjoisessa päin ja Santa Monica -laiturilta etelässä päin.

Venicestä on myös kotoisin crossover-yhtye Suicidal Tendencies, joka sai soittokiellon Los Angelesissa vuoteen 1991 asti, kun yhtyettä epäiltiin jengeihin sekaantumisesta.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]