Velvet Acid Christ

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Velvet Acid Christ
Tiedot
Toiminnassa 1990
Tyylilaji industrial
Kotipaikka Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Bryan Erickson
Todd Loomis
Dan Olson

Levy-yhtiö

Dependent Records
EDT Records
Metropolis Records
Off-Beat Records
Pendragon Records

Velvet Acid Christ (VAC) on yhdysvaltalainen electro-industrial yhtye, joka on perustettu vuonna 1990 Denverissä, Coloradon osavallassa. Yhtyeen perustamisen syynä oli jäsenien henkinen turhautuminen ja huumekokeilut. Siitä on kuitenkin kehittynyt itseilmaisun ja kommentoinnin välikäsi, jota pitää yllä pitkäaikainen jäsen Bryan Erickson. 90-luvun keskivaiheilla yhtye sai rajoitettua julkisuutta Euroopan underground-yökerhoissa ja tämän jälkeen myös Pohjois-Amerikka kiinnostui yhtyeestä.

Coloradolainen Bryan Erickson on Velvet Acid Christin päävokalisti, artisti, tuottaja sekä perustava jäsen. Tämä kovaääninen ja usein kyseenalainen yksilö suurimmaksi osaksi rinnastetaan yhtyeen nimeen ja usein hänen omat elämänvaiheensa ovat heijastuneet yhtyeen suuntautumiseen. Useimmin yhtyeelle annetut kritisoinnit ja ylistykset onkin osoitettu juuri Ericksonille ja hän on nimennyt itsensä yhtyeen puolestapuhujaksi Internetissä.

Ericksonin lisäksi useita muita muusikkoja on soittanut Velvet Acid Christissa. Yhtyeen alkuaikoina jäsenet pysyivät mukana kauemmin, mutta monien yhteenottojen jälkeen muusikoita on hankittu vain tarpeen mukaan. Nykyisin myös kitaristi Todd Loomis ja audiomies Dan Olson on luettu mukaan yhtyeen jäseniksi.

Velvet Acid Christ on tehnyt yksitoista kokopitkää levyä ja on näinä aikoina gootti ja industrial-musiikin alakulttuureiden suuresti suosima.