Vartalomaalaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perhonen maalattuna nuoren naisen rintakehään.

Vartalomaalaus eli body painting on ihon osittaista tai kokonaista maskeerausta ja koristelua. Vartalomaalaus on kehotaidetta, jossa iholle luodaan erilaisten värien, sapluunoiden ja muiden apuvälineiden avulla kuva halutusta aiheesta.

Tekniikassa pääasiallisena apuvälineenä käytetään ihomaaleja ja meikkejä, mutta kokonaisuutta luodessa apuna voidaan käyttää esimerkiksi irto-osia, koruja, vaatteita tai muuta rekvisiittaa. Vartalomaalausta tehdään perinteisesti siveltimillä ja sienillä, mutta myös kynäruiskua käytetään yleisesti. Joissakin määrittelyissä myös tatuoinnit ja hennatatuoinnit on luettu body painting -käsitteen alle.

Perinteinen vartalomaalauksen muoto on lasten kasvomaalaus. Näyttämö- ja teatterimaailmassa näyttelijät voidaan maskeerata näyttämään joltakin tietyltä näytelmän hahmolta. Vartalomaalausta voidaan käyttää myös muotinäytöksissä, mainoksissa, tapahtumissa ja messuilla sekä erilaisissa promootioissa. Iholle voidaan esimerkiksi maalata vaatteet, joita ei välttämättä erota oikeista ilman tarkempaa ja lähempää tarkastelua. Vartalomaalausta voidaan käyttää elementtinä myös taidevalokuvauksessa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.