Vampire Knight

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ensimmäisen volumen kansikuva.

Vampire Knight (ヴァンパイア騎士 Vanpaia Naito) on Hino Matsurin kirjoittama shōjo-mangasarja, joka on ilmestynyt vuoden 2005 tammikuusta alkaen. Kirjoja on ilmestynyt 22 kappaletta, jotka on julkaissut japanilainen Hakusensha-kustantamo. Mangasta on luotu kaksi CD-kuunnelmaa sekä 26-jaksoinen animesovitus Studio Deenin tuottamana. Anime ilmestyi Japanissa TV Tokyo -kanavalla vuonna 2008 huhtikuun ja heinäkuun välisenä aikana. Toinen kausi esitettiin samalla kanavalla 7. lokakuuta 2008 ja 30. joulukuuta 2008 välisenä aikana. Manga alkoi ilmestyä Suomessa suomeksi käännettynä huhtikuussa 2012. Vampire Knight -mangasta on myös tehty uusi mangasarja Vampire Knight Memories, joka vuonna 2018 käännettiin englanniksi.


Menneisyydessä Yuki Crossin kimppuun hyökkäsi myrskyisenä talvi-iltana vampyyri, jolta hänet pelasti kiltti vampyyri nimeltä Kaname Kuran.

Kymmenen vuotta myöhemmin Yuki Cross, Cross Akatemian rehtorin adoptiotytär, on kasvanut nuoreksi naiseksi ja hänestä on tullut vampyyrirodun suojelija. Hänellä on tärkeä tehtävä pitää toisistaan erossa akatemian kaksi luokkaa: päivällä opiskeleva ihmisten päiväluokka ja yöllä opiskeleva vampyyrien yöluokka. Yhdessä lapsuudenystävänsä Zero Kiryun kanssa Yuki pitää yllä järjestystä näiden luokkien välillä, jotta yöluokka ei herättäisi huomiota ja jotta päiväluokkalaiset eivät huomaisi yöluokkalaisten erikoisuutta.

Zero ei kuitenkaan ole erityisemmin kiinnostunut suojelemaan vampyyreja, koska aiemmin hän menetti niiden vuoksi kaiken mitä rakasti, eikä sen seurauksena ole luottanut yhteenkään vampyyriin. Tämä yhteiselo näyttää kuitenkin toimivan hyvin. Kaname ja Yuki tutustuvat toisiinsa paremmin. Kaname on kaiken lisäksi ainoa puhdasverinen vampyyri yöluokalta. Puhdasveriset vampyyrit ovat muita vampyyrejä voimakkaampia ja vain puhdasverisen vampyyrin purema muuttaa vampyyriksi. Heillä on myös erityisvoimia .

Tarina seuraa sitä, kuinka Yuki huomaa, että hänen lapsuudenystävänsä Zero onkin vampyyri ja että tämä on viettänyt viimeiset neljä vuotta taistellen verenhimoa vastaan. Yuki yrittää auttaa Zeroa tämän verenhimon kanssa, ja samalla hän yrittää palauttaa omat kadonneet muistonsa menneisyydestään samalla epäillen, että Kaname tietää enemmän kuin antaa ymmärtää.