Vampire Knight

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ensimmäisen volumen kansikuva.

Vampire Knight (ヴァンパイア騎士 Vanpaia Naito) on Hino Matsurin kirjoittama shōjo-manga, josta on myös tehty anime. Manga alkoi ilmestyä vuoden 2005 tammikuussa ja ilmestyy edelleen. Kirjat julkaistaan japanilaisen Hakusensha-julkaisuyhtiön kautta. Kirjoja on tähän mennessä ilmestynyt 22 kappaletta. Mangasta on luotu kaksi Drama CD:tä sekä 26 jaksoinen anime adaptio (tuottaja Studio Deen). Anime ilmestyi Japanissa TV Tokyo -kanavalla 8. huhtikuuta 2008 ja 1. heinäkuuta 2008 välisenä aikana. Toinen kausi esitettiin samalla kanavalla 7. lokakuuta 2008 ja 30. joulukuuta 2008 välisenä aikana. Manga alkoi ilmestyä Suomessa suomeksi käännettynä huhtikuussa 2012. Vampire Knight-mangasta on myös tehty uusi manga-sarja Vampire Knight Memories, jotka on käännetty vuonna 2018 englanniksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yuki Crossin ainoa muistikuva hänen menneisyydestään on myrskyinen talvi-ilta, jolloin hänen kimppuunsa hyökkäsi pelottava vampyyri ja hänet pelasti toinen kiltti vampyyri, Kaname Kuran.

Nyt kymmenen vuotta myöhemmin, Yuki Cross, Cross Akatemian rehtorin adoptiotytär, on kasvanut nuoreksi naiseksi, ja hänestä on tullut vampyyrirodun suojelija. Hänellä on erittäin tärkeä tehtävä pitää erossa akatemian kaksi luokkaa: päivällä opiskeleva Päiväluokka (ihmiset) ja yöllä opiskeleva Yöluokka (vampyyrit). Yhdessä lapsuudenystävänsä Zero Kiryun kanssa Yuki pitää yllä järjestystä Päivä- ja Yöluokkien välillä, jotta Yöluokka ei herättäisi huomiota, ja jotta Päiväluokkalaiset eivät huomaisi Yöluokkalaisten erikoisuutta.

Zero ei kuitenkaan ole erityisemmin kiinnostunut suojelemaan vampyyrejä, koska niiden vuoksi hän menetti kaiken mitä hän rakasti, ja sen vuoksi hän ei ole luottanut yhteenkään vampyyriin. Tämä yhteiselo näyttää kuitenkin toimivan hyvin, mutta ovatko vampyyrit oikeasti päättäneet jättää kaiken vampyyrimaisen olemuksen taakseen, vai suunnittelevatko he tällä yhteiseloesityksellään jotain katalaa? Kaname ja Yuki tutustuvat toisiinsa paremmin ja pian voisi alkaa kyseinalaistaa heidän ystävyyttään. Onko tässä alku kielletylle rakkaudelle? Kaname on kaiken lisäksi ainoa puhdasverinen vampyyri Yöluokalta. Puhdasveriset vampyyrit ovat muita vampyyrejä voimakkaampia ja ovat "vampyyrien vampyyreja". Heillä on myös erityisvoimia ja vain puhdasverisen vampyyrin purema muuttaa vampyyriksi.

Tarina seuraa Yukin löytöä siitä, että hänen lapsuudenystävänsä Zero onkin vampyyri ja että tämä on viettänyt viimeiset neljä vuotta taistellen verenhimoa vastaan. Yuki yrittää auttaa Zeroa tämän verenhimon kanssa ja samalla hän yrittää saada takaisin omat kadonneet muistonsa menneisyydestään, samalla epäillen, että Kaname tietää enemmän kuin antaa ymmärtää...