Valokuvien vangit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valokuvien vangit
Shooting the Past
Dvd-tallenteen kansi
Dvd-tallenteen kansi
Kestoaika 182 min
Pääosissa Timothy Spall
Lindsay Duncan
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Esitetty 1999 –
Tuotanto
Ohjaaja(t) Stephen Poliakoff
Käsikirjoittaja(t) Stephen Poliakoff
Tuotantoyhtiö(t) TalkBack Productions, BBC
Palkinnot
Voitetut Prix Italia
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Valokuvien vangit (Shooting the Past) on brittiläinen television minisarja, joka ensiesitettiin BBC Two -kanavalla vuonna 1999. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Stephen Poliakoff ja sen pääosissa, sulkemisuhan alle joutuvan vanhan valokuva-arkiston työntekijöinä esiintyvät Timothy Spall ja Lindsay Duncan. Royal Television Society valitsi sen vuoden parhaaksi draamasarjaksi, ja se sai myös Prix Italia -palkinnon.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lontoolainen, valtavaa historiallista valokuvakokoelmaa hallinnoiva Fallon Photo Library joutuu sulkemisuhan alle, kun amerikkalainen yhtiö ostaa sen rakennuksen muuttaakseen sen bisneskouluksi. Tästä on informoitu yhtä arkiston työntekijää, Oswaldia (Spall), mutta tämä ei ole uskaltanut kertoa asiasta kollegoilleen. Amerikkalaiset saapuvat paikalle ja huomaavat, ettei rakennusta olekaan tyhjennetty sopimuksen mukaisesti. Yhtiön pääjohtaja Christopher Anderson (Cunningham) vaatii että kuvat on tuhottava ellei niitä pian saada myydyksi jonnekin. Arkiston työntekijät ovat taas sitä mieltä, että kokoelma pitäisi säilyttää kokonaisuutena. He yrittävät myydä kokoelmaa suurelle mainostoimistolle, joka kuitenkin perääntyy kuultuaan että valtaosa kuvista on mustavalkoisia. Arkiston työntekijät alkavat vakuutella Andersonille kokoelman merkitystä kertomalla hänelle tarinoita eri kuvien takana. Lopulta he löytävät kuvan Andersonin isoäidistä ja kertovat hänelle asioita, joita ei tiennyt suvustaan. Lopulta Anderson löytää amerikkalaisen kuvatoimiston, joka suostuu ostamaan koko kymmenen miljoonan valokuvan kokoelman.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa näytetyt kuvat ovat peräisin Britannian suurimmasta kuva-arkistosta, Hulton-kokoelmasta, joka pohjautuu vuosina 1938–1957 ilmestyneen Picture Post -aikakauslehden kuva-aineistoon. Sarjan tarina ennakoi todellisuutta sikäli, että vuonna 2008 Hulton-kokoelman osti maailman suurin kuvatoimisto, yhdysvaltalainen Getty Images.[1]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Lindsay Duncan  Marilyn Truman  
 Timothy Spall  Oswald Bates  
 Liam Cunningham  Christopher Anderson  
 Billie Whitelaw  Veronica  
 Emilia Fox  Spig  
 Blake Ritson  Nick  
 Arj Barker  Garnett  
 Andy Serkis  Styeman  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Shooting the Past
  1. The Hulton Archive, A History in Pictures (Arkistoitu – Internet Archive), Getty Images.