Vaasan aikuiskoulutuskeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaasan aikuiskoulutuskeskus eli Vakk (ruots. Vasa vuxenutbildningscenter) oli Vaasan kaupungin omistama toisen asteen oppilaitos. Se yhdistyi 1.1.2017 Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen ja Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimiston kanssa Vamiaksi.

Vakk tarjosi aikuisille joustavia mahdollisuuksia itsensä ja ammattitaitonsa kehittämiseen sekä osaamisen tunnustamiseen. Ammatilliseen tutkintoon valmistavassa koulutuksessa (perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot) oli mahdollista täydentää ja päivittää osaamistaan ennen tutkintotilaisuutta. Vakk tarjosi myös on ammattitaitoa ylläpitävää ja kehittävää täydennyskoulutusta, joka tarjosi mahdollisuuden hankkia tietty työssä tarvittava pätevyys esim. tulityökortti, työturvallisuuskortti tai hygieniapassi. Täydennyskoulutus voitiin myös suunnitella yhdessä työnantajan kanssa vastaamaan juuri tietyn työpaikan henkilöstön osaamisen kehittämistä. Näiden lisäksi Vakk tarjosi ohjaavaa/valmentavaa koulutusta, maahanmuuttajien kotoutumis- ja kielikoulutusta sekä yleensä kielikoulutusta monella eri kielellä.

Vakk:lla oli Vaasassa kolme toimipistettä:[1]

  • Hansa-kampus (Ruutikellarintie 2). Hansalla sijaitsivat mm. sosiaali- ja terveysalan, matkailu-, ravitsemis- ja puhtausalan sekä kielet ja monikulttuurisuus -osastojen koulutustilat.
  • Sampo-kampus (Sepänkyläntie 16). Sampolla sijaitsevit metallin (koneistus ja hitsaus) sekä sähkön ja rakentamisen osastojen koulutustilat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.