Vaasan aikuiskoulutuskeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaasan aikuiskoulutuskeskus eli Vakk (ruots. Vasa vuxenutbildningscenter) on Vaasan kaupungin omistama toisen asteen oppilaitos. Vakk:n tehtävänä on olla mukana kehittämässä ihmisten ja työelämän organisaatioiden osaamista, ja sitä kautta heidän kilpailukykyään työmarkkinoilla ja elinkeinoelämässä.

Vakk tarjoaa aikuiselle joustavia mahdollisuuksia itsensä ja ammattitaitonsa kehittämiseen sekä osaamisen tunnustamiseen. Ammatilliseen tutkintoon valmistavassa koulutuksessa (perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot) voi täydentää ja päivittää osaamistaan ennen tutkintotilaisuutta. Täydennyskoulutus on ammattitaitoa ylläpitävää ja kehittävää koulutusta. Se voi tarjota mahdollisuuden hankkia tietty työssä tarvittava pätevyys esim. tulityökortti, työturvallisuuskortti tai hygieniapassi. Täydennyskoulutus voidaan myös suunnitella yhdessä työnantajan kanssa vastaamaan juuri tietyn työpaikan henkilöstön osaamisen kehittämistä. Näiden lisäksi Vakk tarjoaa ohjaavaa/valmentavaa koulutusta, maahanmuuttajien kotoutumis- ja kielikoulutusta sekä yleensä kielikoulutusta monella eri kielellä.

Vakk:lla on Vaasassa kolme toimipistettä:[1]

  • Hansa-kampus (Ruutikellarintie 2). Hansalla sijaitsevat mm. sosiaali- ja terveysalan, matkailu-, ravitsemis- ja puhtausalan sekä kielet ja monikulttuurisuus -osastojen koulutustilat.
  • Sampo-kampus (Sepänkyläntie 16). Sampolla sijaitsevat metallin (koneistus ja hitsaus) sekä sähkön ja rakentamisen osastojen koulutustilat.
  • Alatorin toimipiste (Alatori 2). Alatorilla sijaitsevat Johtamisen ja liiketoiminnan toimialan tilat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.