Vaarojen planeetta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaarojen planeetta
Battle Beyond the Stars
Ohjaaja Jimmy T. Murakami
Käsikirjoittaja John Sayles
Tuottaja Roger Corman
Säveltäjä James Horner
Kuvaaja Daniel Lacambre
Pääosat Richard Thomas
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 8.9.1980
Kesto 104 minuuttia
Aiheesta muualla
IMDb

Vaarojen planeetta (engl. Battle Beyond the Stars) on Jimmy T. Murakamin ohjaama yhdysvaltalainen avaruusoopperaelokuva vuodelta 1980. Se on science fiction -versio Akira Kurosawan elokuvasta Seitsemän samuraita (1954).[1]

Vaarojen planeetan on tuottanut Roger Corman ja sen erikoistehosteet on suunnitellut James Cameron. Pääosissa ovat Richard Thomas, George Peppard, Robert Vaughn, John Saxon, Sybil Danning ja Darlanne Fluegel.[1] Robert Vaughn näytteli kaksikymmentä vuotta aiemmin myös Seitsemän samurain lännenversiossa 7 rohkeata miestä (1960).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malmori-planeetan paha sotapäällikkö Sador (John Saxon) uhkaa tuhota pienen ja rauhallisen Akir-planeetan. Pieni pasifistinen maatalousyhdyskunta ei kykene itse puolustautumaan. Niinpä Nuori Shad (Richard Thomas) lähetetään avaruuteen etsimään apua. Hän onnistuu värväämään kirjavan palkkasoturijoukon torjumaan Sadorin tulevan hyökkäyksen. Avaruuden palkkasoturit tekevät työn akiralaisten puolesta ja uhraavat siinä tehtävässä itsensä.[2] Äänensä Nell-aluksen tietokoneelle antoi näyttelijätär Lynn Carlin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Battle Beyond The Stars (1980) - Full Credits - TCM.com Turner Classic Movies. Arkistoitu 28.6.2018. Viitattu 23.12.2017. (englanniksi)
  2. Anderson, Kyle: Weird Old Sci-Fi: “Battle Beyond the Stars” Nerdist. 29.4.2013. Arkistoitu 20.6.2018. Viitattu 23.12.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]