Käyttäjä:PauliinaMakela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä käyttäjä kannattaa Wikirakkautta.
Tämä käyttäjä olettaa muilta hyvää tahtoa. Tämä käyttäjä olettaa muilta hyvää tahtoa.
Tämä käyttäjä on ollut Wikipediassa
15 vuoden, 2 kuukauden ja 7 päivän ajan.


Kinda Oy:n viestintäkouluttajana, sparraajana ja valmentajana toimii sosiaalisen median kiltteyden lähettiläs ja vuonna 2009 “Suomen Twitter-kuningatar” lempinimen Twitter-käyttäjiltä saanut Pauliina Mäkelä. Hän on erikoistunut sosiaalisen median, viestinnän, osaamisen hallinnan, robotiikan, tapahtumajärjestämisen, yhteisömanageroinnin, liveraportoinnin ja mediakasvatuksen alueilla. Hän on kouluttanut ja konsultoinut Kinda Oy:n kautta vuodesta 2010 lähtien ympäri Suomen.

Hän työskenteli IT-alalla 11 vuotta Nokia Networks/Nokia Siemens Networks Oy:n palveluksessa. Viimeisin työnimike oli maailmanlaajuisen kommunikoinnin ja muutoksenhallinnan asiantuntija. Pauliina Mäkelällä on vuodesta 1996 lähtien työkokemusta osaamisen hallinnasta, ketterästä ohjelmistokehityksestä sekä projektityöhön, laatuprosesseihin ja -mittareihin, vianhallintaan ja tekniseen tukeen liittyvistä asiantuntijatehtävistä mm. kouluttajana, agile coachina, perehdyttäjänä, älyverkkopuolen asiakastuki-insinöörinä sekä kansainvälisten kongressien ja tapahtumien järjestäjänä. Hänen CV:nsä ja yli 50 suosittelua sekä yli 10 000 taitosuositusta työuraltansa voi käydä katsomassa LinkedIn-palvelussa: http://fi.linkedin.com/in/pauliinamakela.

Kinda Oy:n asiakkaina ovat olleet erilaiset yritykset, yhdistykset, yksilöt, kaupungit, julkishallinto, oppilaitokset ja hankkeet sekä opettajat ja yhteisömanagerit. Pauliinan koulutuksiin osallistujat antavat kiitosta hänen innostavuudesta, positiivisuudesta, käytännönläheisyydestä ja tavasta olla aina ajan hermolla. Jokaisen asiakkaan tarpeisiin ja tilanteeseen perehtyminen sekä sopivien vinkkien antaminen luo onnistuneen ja innostuneen lopputuloksen asiakkaille järjestetyissä koulutuksissa, työpajoissa ja konsultaatioissa. Pauliinalla on kokemusta sosiaalisen median suunnittelun kehittämistyöstä ja some-analyysien teosta eri organisaatioille, sosiaalisen median palvelukohtaisesta strategiasparrauksesta, joukkoistamisprojekteista kuin erilaisista some-koulutuksista, joita hän on pitänyt johtoryhmille, viestintäyksiköille kuin henkilöstölle sekä yrityksissä, hankkeissa että julkishallinnon organisaatioissa. Pauliinalla on koulutuskokemuksensa pohjalta vahva osaaminen ja perehtyneisyys erilaisten organisaatioiden sosiaalisen median käytön mahdollisuuksiin. Pauliinan vetämät konsultaatiot ja työpajat ovat aina ajan tasaisia, innostavia ja saavat osallistujat oivaltamaan ne sosiaalisen median käytön tavat, joista näille on eniten hyötyä.

Pauliina Mäkelä on sosiaalisen median innovatiivinen käyttäjä ja erilaisten verkostojen aktiivinen jäsen. Hänen päivittäisiin työrutiineihinsa kuuluvat sosiaalisen median palveluiden käyttäminen jaetun asiantuntijuuden näkyväksi tekemiseen ja nettifasilitointi. Hän toimii myös useiden verkostojen yhteisömanagerina, jonka työtehtäviin kuuluu mm. järjestää tapahtumia, opastaa uusia jäseniä, osallistaa laajan yli 40 000 henkilön verkostonsa toimijoita, tehdä sisällöntuotantoa sekä antaa vierihoitoa sosiaalisen median käyttöön. Hän on ollut lehdistön jäsen mm. liveraportoinnilla vuodesta 2012 lähtien Suomen Radio- ja TV-selostajat ry:ssä.

Pauliina Mäkelä on toiminut vuodesta 2014 lähtien asiantuntijatiimin jäsenenä Viestintä-Piritta Oy:ssä pitäen mm. some-, blogi-, Twitter- ja Instagram-koulutuksia, somestrategiasparrauksia sekä ollut yhteisömanagerina.

Hän bloggaa Kindan blogin lisäksi oppimispäiväkirjablogiinsa ja tarvittaessa ansioluetteloblogiinsa sekä kiitollisuusblogiinsa.

Hän toimii vuosina 2015-2016 työelämäkummina Lempäälän lukion #työelämä -hankkeessa.

Hän antoi Ylelle haastattelun 1.6.2016 kertoen vinkkejä, kuinka netistä itselleen kumppania etsivän kannattaa toimia.

Hän antoi Hufvudstadsbladetille haastattelun 17.5.2016 Twitteriin tuleviin muutoksiin liittyen.

Hän järjestää #taskuneuloosi ja #taskulounas -kokoontumisia ympäri Suomen. Tässä ovat blogikirjoitukset neulomisen ja sosiaalisen median opintokerhostaennen ja jälkeen vuoden 2015 #taskuneuloosi-kokoontumisen neulekahvila Lentävä Lapasessa Järvenpäässä. Vuonna 2016 oli jo viides #taskuneuloosi, jossa järjestäjinä olivat Pauliinan lisäksi Marja Nousiainen ja neulekahvila Lentävä Lapasen Taina Schildt ja Tarja Jussila. Tässä blogikirjoituksessa on tarinaa vuoden 2013 #taskuneuloosi-kokoontumista ja vuoden 2012 #taskulounas-tapaamisista.

Hän on ollut järjestämässä ja markkinoimassa vuodesta 2010 lähtien SomeTime-tapahtumia ja osallistunut aktiivisesti vuodesta 2012 lähtien CMADFI-tapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin.

Hänet on nimetty 10.2.2016 Enthusiastin blogin Digivaikuttajanaiset Suomessa -listalle.

Hän oli yhtenä #digitalist -verkoston sisällöntuottajana @pauliinamakela-tilillä mukana 3.2.2016 Martti Lindholmin blogissa Syttyykö tähtesi #digitalist -taivaalle? #infografiikka -kirjoituksessa.

Hän toimi syksyllä 2015 ja talvella 2016 Some Awards 2016 -kilpailun tuomarina, tässä on videoesittely.

Pauliina osallistui vuosina 2014-2015 Oppiminen online -koulutukseen, joka oli pelillistetty osaamisenkehittämisohjelma. Tarkoituksena oli varmistaa ja edistää opetushenkilöstön tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön osaamista. Järjestäjinä olivat OAMK, HAMK ja Omnia. Pauliina suoritti Some-Kehittäjän 45 osaamismerkkiä (10 op, vastaa Ope.fi III-taitotasoa) sosiaaliseen mediaan liittyen ja oli voittoisan HAMKin joukkueen jäsen. Hän kirjoitti aiheesta oppimispäiväkirjablogiin http://oppimassa.kinda.fi/category/oppiminen-online/ sekä tallensi oppimismerkit Pinterestiin https://fi.pinterest.com/pauliinamakela/osaamismerkkini/ ja LinkedIniin http://fi.linkedin.com/in/pauliinamakela.

Hän piti 17.12.2015 Suomen eOppimiskeskuksen Digitaalisen osaamisen webinaarisarjassa Osaaminen näkyväksi -webinaarin.

Hän oli lehdistön edustajana yhtenä Slush-tapahtuman Twitter-liveraportoijana@liverapo-tilillä mukana 13.11.2015 Martti Lindholmissa blogissa Tweet analysis of Slush15 Final version - #infographics -kirjoituksessa.

Hänet on mainittu 8.9.2015 Fuel Digital Oy:n blogin 11 suomalaista Twitter-vaikuttajaa, joita kannattaa seurata -listalla.

Hänet on lisätty 1.9.2015 Vlogit.fi:n vloggaajat -listalle.

10.7.2015 Pauliina Mäkelälle luovutettiin Suomen Yrittäjien pronssinen yrittäjäristi ansioistaan yrittäjänä http://kinda.fi/posts/viisivuotias/.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat julkaisi 23.4.2014 henkilöhaastattelun Pauliina Mäkelästä. Hän kertoi, kuinka it-alan asiantuntijasta tuli koulutusyrittäjä. Sosiaalisen median avulla voi löytää tietoa, oppia uusia asioita, ratkoa jaetun asiantuntijuuden avulla monimutkaisia ongelmia, olla ajankohtaisten asioiden äärellä, tavata uusia ihmisiä, löytää työpaikan ja vaikka muuttaa maailmaa. Sosiaalisen median maailmassa henkilöbrändäys on tärkeää. Pauliina Mäkelän tunnistaa punaisesta tupsulippahatusta. Kun hattu on päässä, Mäkelä on helppo huomata esimerkiksi suurissa massatapahtumissa. Digitalisoituminen eli arjen sähköistyminen etenee ja menemme kohti robotisoitumista. Pauliina Mäkelä on kiinnostunut robottien mukanaan tuomista mahdollisuuksista.

Kinda Oy:n perustamistarina on julkaistu 16.4.2014 videona kannusteena uusille yrittäjille.

Pauliina antoi 19.3.2013 omat vinkkinsä Zento Oy:n blogissa 13 vinkkiä yhteisöjen johtamiseen eksperteiltä -bloggauksessa.

Hän kirjoitti Metropolian kulttuurin ja luovan alan 26.2.2013 julkaisemassa Somepentujen käsikirja - rekrytointi- ja selviytymisvinkkejä sosiaalisen median sokkeloihin -mikrokirjassa (pdf) otsikolla Verkkokäyttäytymisen 10 kultaista sääntöä sekä englanniksi The Junior Woodchuck Guide to Social Media -mikrokirjassa 29.10.2014.

Hänet on valittu kahdesti YLE:n #SuomiTop100 Twitter-listoille vuonna 2012 ja vuonna 2013.

Hän kirjoitti 5.10.2010 Vertaisverkoston kasvu – Case Sometu Nettiajan kansalaisyhteiskunnan blogiin.

Sosiaalisen median kanavat, joista käyttäjän tavoittaa

Päivitetyt Wikipedia-artikkelit:

  1. Sometu
  2. Tuntematon sotilas
  3. Informaatiosodankäynti

Suosikkikirjat Wikikirjastossa ovat:

  1. Viisautta blogin käyttöön -kirja
  2. Viisautta wikin tekoon -kirja
  3. Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen -kirja, jonka Case Nyt pelittää! strategisessa joukkueroolipelissä QR-koodien hyödyntäminen -artikkelin kirjoitin.

--PauliinaMakela (keskustelu) 18. lokakuuta 2012 kello 17.16 (EEST)