Käyttäjä:Johannes Zweig

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tämä käyttäjä pitää minitynkiä kehityskelpoisina.
A51
Tämä käyttäjä on aina oikeassa.
Tämä käyttäjä uskoo Saturnuksen renkaiden koostuvan hänen lennoilla hukkaamistaan matkatavaroista.
Babylon
fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
et-3 Kasutaja suudab kaastööd teha eesti keeles väga heal tasemel.
fr-1 Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
sv-3 Denna användare talar svenska flytande.
Etsi käyttäjien kieliä
Tämä käyttäjä tunnetaan punaisessa rakennuksessa vasemmalla.
Tätä käyttäjää ei tunneta tässä rakennuksessa.

Henkilöstä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johannes Zweig on Suomessa syntynyt ja sinne jälleen asettunut 35-vuotias eurooppalainen, jonka mielenkiinnon kohteita ovat mm. historia, kielet ja musiikki. Hän puhuu englantia, ruotsia, saksaa, suomea ja viroa.

Johannes Zweig on tarkka oikeakielisyydestä, vaikka sortuu huolimattomuuksissaan joskus itsekin huonoihin lauserakenteisiin. Hänen mottonsa suomen kielen kohdalla kuuluu: "Possessiivisuffiksit subjektin mukaan, tai en ala millekään".

Ystävät, joita Johannes Zweigillakin monien hämmästykseksi on, kutsuvat häntä "patavanhoilliseksi puritaaniksi" ja väittävät hänen olevan museoviraston suojeluksessa. Vanhoillinen olemus on tosin varhaista perua, sillä jo koulussa Johannes Zweigista käytettiin kutsumanimeä "Pastori".

Johannes Zweig asuu keskikokoisessa eteläsuomalaisessa kaupungissa, jossa hän voi käyttää sopivassa määrin hallitsemiaan kieliä, lukuun ottamatta viron kieltä, jota hän käyttää vieraillessaan kyseisessä maassa. Hän hankkii elantonsa harjoittamalla itsenäisesti ammattia, joka liittyy keskeisesti mm. musiikkiin.

Suomen kieli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Johannes Zweigilla on äidinkielen sanavarastossa yhä lieviä puutteita, hän rakastaa sen monimuotoisuutta ja ilmaisuvoimaa. Lisäksi hän on tarkka lähinnä painetun kielen oikeaoppisuudesta, ei niinkään käytetyistä sanoista, mikäli ne ovat korrekteja.

Saksan kieli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johannes Zweig puhuu saksan kieltä ja käyttää sitä jatkuvasti. Koska saksa ei ole hänen äidinkielensä, sen tyylivivahteet eivät aina täysin saavuta tavoitettaan hänen korvissaan. Kieliopin, oikeinkirjoituksen ja yleisen oikeakielisyyden kohdalla Johannes Zweig on kuitenkin saksan kielen kohdalla yhtä armoton kuin äidinkielessään. Kääntäessään äidinkieltään saksaksi hän kiinnittää yhä huomion kielten yhtäläisyyksiin ajatusrakenteen ja sanojen suhteessa, mikä saa hänet arvelemaan Mikael Agricolan osuutta asiassa.

Wikiasiallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian artikkelien on oltava asiallisia eivätkä aiheetkaan saa olla mitä tahansa, sanoo Johannes Zweig. Tässä kohdassa hän tosin on huomannut edustavansa hyvinkin vanhoillista ja muista käyttäjistä poikkeavaa näkemystä, mutta tyytyy yleiseen linjaan.

Minkäänlaista itsensä tai toisten käyttäjien nimittelyä tai heitä koskevia asiattomia arviointeja Johannes Zweig ei hyväksy. Katso huono esimerkki [1] ja vältä vastaavaa. Sen sijaan itse kunkin tekemisiä voi hänen mukaansa arvioida vapaasti ja moittiakin, mutta hän neuvoo pitämään huolen, ettei nolaa siinä itseään.

Wikitodellisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johannes Zweigin mielestä Wikipediassa esitettyjen asioiden pitää olla ehdottomasti totta. Muiden tietosanakirjojen tapaan väärää, kiistanalaista tai muuten epävarmaa sisältöä ei saa päästää artikkeleihin. Tätä perussääntöä rikotaan kuitenkin valitettavan paljon myös Wikipediassa. Jokaisen käyttäjän päästessä muokkaamaan vapaasti (ainakin yhden kerran) Wikipedian sisältöä on tärkeää arvioida terveellä maalaisjärjellä, voiko kaikki annettu tieto todella pitää paikkansa. Tämä ymmärrys ja taito tulisi olla myös lainattaessa muita tietolähteitä, riippumatta tietolähteen laadusta ja statuksesta. Myös tällä käyttäjäsivulla annettuun informaatioon kannattaa suhtautua varauksella.

Wiki-itsetunto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puhu suusi puhtaaksi ja sano mitä ajattelet, neuvoo Johannes Zweig. Kun luet toisen kannanottoja, muista, että ne ovat hänen eivätkä edes yritä olla sinun. Jos ne eivät miellytä, jätä ne rauhaan ja toimi viisaammin, jos pystyt. Jos et kestä keskustelua, älä osallistu siihen. Sanasta miestä eikä käyttäjäsivusta.

Käyttäjästä sanottua (sekä palkinto/rangaistus sanojalle)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Umpimielinen arvokonservatiivi --128.214.200.251 (15 min kaktuksen päällä.)
  • Alumiinifoliohattu päässä --Joonas (5 min.)
  • Sua ei tarvita Wikipediassa. Ole hyvä ja mene pois. --213.214.155.10 (Tästä ja kiroilusta 10 min)
Wikipedia ei voi enää ottaa vastuuta tämän käyttäjän mielipiteistä.
Voit auttaa Wikipediaa pyytämällä käyttäjää pitämään välillä hiukan lomaa.