Käyttäjä:Backharry

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vietän virka-aikani yksinomaan netissä, mutta siellä harvakseltaan Wikipediaa käyttäessäni (pääasiasssa terminologian ja oikeakielisyyden tarkastamisessa) minulla on tietenkin eri tunnus kuin yksityisessä käytössä. Olen rekisteröitynyt Wikipediaan ensi kerran jo 90-luvun puolella, mutta aktiivista uraa en silloin lähtenyt luomaan. Teknisesti olen siis täysin Wikipedia-untuvikko.

Wikipedia on mielestäni hyvin vaarallinen sivusto, jolla voidaan saada aikaan paljon niin hyvää kuin pahaakin. Onneksi kallistuma on tähän mennessä omasta mielestäni reilusti hyvän puolella.

Haluan panostaa suomenkieliseen terminologiaan, ymmärrettävyyteen ja logiikkaan. Itselläni on tiettyjä alueita, joissa olen kiistattomasti asiantuntija ja niissä siis myös kiivaampi tarttumaan väärään kirjoitusasuun. Tällaisia ovat mm. sukupuolisuus ja seksuaalisuus. Itsenäisiä, uusia sivuja en juurikaan ole luonut.

Wikipedian "oheistoiminnot" (keskustelut tms.) tulivat minulle vähän yllätyksenä ja vieraina toimintoina, kun tekemisiäni ei oltu ennen kyseenalaistettu ja kumottu. Alan nyt tutustua niihinkin.

fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.