Ursula ja Sabina Eriksson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ursula ja Sabina Eriksson (s. 1967) ovat ruotsalaiset kaksossiskot, jotka nousivat yleiseen tietoisuuteen Englannissa vuonna 2008 yhden ihmisen kuolemaan johtaneen tapahtumasarjan seurauksena.[1] Varmoja syitä tapahtumille ei ole pystytty selvittämään, mutta taustalla oli harvinainen harhaluuloisuushäiriö, jonka vuoksi molemmat siskokset olivat tilapäisesti mielisairaita. Huumeet tai alkoholi eivät liittyneet tapaukseen millään tavoin.

Linja-automatkalla Liverpoolista Lontooseen olleet naiset jätettiin kyydistä Stoke-on-Trentin lähellä oudon käytöksen takia, minkä jälkeen he juoksivat useita kertoja moottoritielle jääden lopulta tiellä liikkuvien ajoneuvojen alle. Ursula loukkaantui vakavasti, Sabina vastusti ensiapua ja hyökkäsi poliisin kimppuun. Hänet pidätettiin lyhyeksi aikaa mutta vapautettiin pian, ja eräs paikallinen henkilö tarjosi hänelle yöpaikan. Tämän henkilön Sabina myöhemmin tappoi provosoimattomassa hyökkäyksessä.

Sabina pidätettiin hänen hypättyään sillalta alas vilkkaalle ajotielle. Hän sai viiden vuoden vankeustuomion alentuneesti syyntakeisena tehdystä taposta ja hänet on määrä vapauttaa vuoden 2011 puolessavälissä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ursula ja Sabina Eriksson viettivät lapsuutensa Sunnen kunnassa Länsi-Ruotsissa köyhissä olosuhteissa. Paikalliset ikätoverit pitivät heitä outoina ja heitä kiusattiin. Siskokset jättivät Ruotsin vuonna 2003, Sabina muutti Irlantiin ja Ursula Yhdysvaltoihin. Naiset tapasivat toisensa uudelleen Irlannissa ja he matkustivat Liverpooliin toukokuussa 2008. Sabinalla oli Irlannissa aviomies ja kaksi lasta, jotka eivät tienneet hänen lähteneen Englantiin siskonsa kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fem års fängelse för knivmord i England Värmlands Folkblad. 27.11.2009.