UC AlbinoLeffe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
AlbinoLeffe
Koko nimi Unione Calcio AlbinoLeffe SrL
Perustettu 1998
Kenttä Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo
– kapasiteetti 26 638
Sarja Serie C
Puheenjohtaja Italia Tommaso Krebitz
Päävalmentaja Italia Michele Marcolini
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Unione Calcio AlbinoLeffe on italialainen jalkapalloseura Leffen ja Albinon kaupungeista Bergamon maakunnasta. Seuran edustusjoukkue pelaa kaudella 2021–2022 maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie C:ssä.

AlbinoLeffen kotistadion on Bergamossa sijaitseva 26 638 -paikkainen Atleti Azzurri d'Italia, jonka se jakaa Bergamon suurimman seuran Atalantan kanssa. Joukkue pelaa kotiottelunsa vaaleansinisissä paidoissa ja tummansinisissä shortseissa. Vierasasu on punakeltainen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura sai alkunsa vuonna 1998, kun kahden vierekkäin sijaitsevan kaupungin Serie C2 -seurat Albinese Calcio ja SC Leffe yhdistyivät. Heti ensimmäisellä kaudellaan AlbinoLeffe nousi kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Serie C1:een. Siellä joukkue majaili vuoteen 2003 asti, jolloin nousu toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Serie B:hen toteutui. Joukkue varmisti nousunsa päihittämällä Pisan nousukarsintafinaalissa.

Kaudella 2007–2008 AlbinoLeffe oli lähellä nousta Italian pääsarjaan Serie A:han. Joukkue hävisi kuitenkin nousukarsintafinaalissa Leccelle yhteismaalein 2–1.

Seura on koko olemassaolonsa aikana kärsinyt heikoista yleisömääristä. Ennätys on kaudelta 2006–2007, jolloin AlbinoLeffen kotiotteluita seurasi keskimäärin 2 400 katsojaa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]