UC AlbinoLeffe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
AlbinoLeffe
Koko nimi Unione Calcio AlbinoLeffe SrL
Perustettu 1998
Kenttä Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo
– kapasiteetti 26 638
Sarja Serie C
Puheenjohtaja Italia Gianfranco Andreoletti
Päävalmentaja Italia Giuseppe Biava
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Unione Calcio AlbinoLeffe on italialainen jalkapalloseura Leffen ja Albinon kaupungeista Bergamon maakunnasta. Seuran edustusjoukkue pelaa kaudella 2022–2023 maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie C:ssä.

AlbinoLeffen kotistadion on Bergamossa sijaitseva 26 638 -paikkainen Atleti Azzurri d'Italia, jonka se jakaa Bergamon suurimman seuran Atalantan kanssa. Joukkue pelaa kotiottelunsa vaaleansinisissä paidoissa ja tummansinisissä shortseissa. Vierasasu on punakeltainen.

Seura sai alkunsa vuonna 1998, kun kahden vierekkäin sijaitsevan kaupungin Serie C2 -seurat Albinese Calcio ja SC Leffe yhdistyivät. Heti ensimmäisellä kaudellaan AlbinoLeffe nousi kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Serie C1:een. Siellä joukkue majaili vuoteen 2003 asti, jolloin nousu toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Serie B:hen toteutui. Joukkue varmisti nousunsa päihittämällä Pisan nousukarsintafinaalissa.

Kaudella 2007–2008 AlbinoLeffe oli lähellä nousta Italian pääsarjaan Serie A:han. Joukkue hävisi kuitenkin nousukarsintafinaalissa Leccelle yhteismaalein 2–1.

Seura on koko olemassaolonsa aikana kärsinyt heikoista yleisömääristä. Ennätys on kaudelta 2006–2007, jolloin AlbinoLeffen kotiotteluita seurasi keskimäärin 2 400 katsojaa.[1]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]