U-Kwon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kim Yukwon
Henkilötiedot
Syntynyt9. huhtikuuta 1992 (ikä 32)
Suwon, Etelä-Korea
Ammatti Laulaja, tanssija
Muusikko
Taiteilijanimi U-Kwon
Laulukielet korea, Japani
Aktiivisena 2011–
Tyylilajit K-Pop, Hip hop, R&B
Yhtyeet Block B, Bastarz
Levy-yhtiöt Seven Seasons

Kim Yu-Kwon (kor. 김유권, s. 9. Huhtikuuta 1992, Suwon, Etelä-Korea), paremmin tunnettuna artistinimellä U-Kwon (kor. 유권), on eteläkorealainen laulaja, jonka levy-yhtiö on Seven Seasons. Hän on laulaja ja tanssija Block B-yhtyeessä. Hän on myös jäsen Block B:n sub-unitissa, Bastarzissa P.O:n ja B-Bombin kanssa.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U-Kwon syntyi Suwonissa, Etelä-Koreassa. Hän valmistui Digital Seoul Culture and Art yliopistosta, ja opiskeli Anyang Technical lukiossa.

Vuonna 2011 hän osallistui TV-ohjelmaan nimeltä "Dance Battle". Vuonna 2012, U-Kwon ilmoitti olevansa parisuhteessa mallin Jun Sye-Hunin kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U-Kwon debytoi Block B-yhtyeessä huhtikuussa, 2011. Neljä vuotta myöhemmin ilmoitettiin, että U-Kwon osallistuisi Block B:n ensimmäiseen sub-unittiin, Bastarziin jäsenien P.O:n ja B-Bombin kanssa. Ryhmän ensimmäinen albumi julkaistiin 13. huhtikuuta 2015, ja toinen albumi 31. lokakuuta 2016. Siinä välissä U-Kwon ja B-Bomb nauhoittivat biisin "Bingle Bingle" Block B albumiin Blooming Period, joka julkaistiin 11. huhtikuuta 2016.

U-Kwon julkaisi ensimmäisen Japanilaisen soolo biisinsä "Painless" (痛くない), 24. kesäkuuta 2016. Hän oli itse säveltänyt biisin vampyyri lyhytelokuvaan nimeltä "Q Chan", jossa hän näytteli.

Kesäkuun 24, 2016 julkaistiin, että U-Kwon oli valittu idoli tanssi TV-ohjelmaan, "Hit The Stage". U-Kwon voitti ohjelman ensimmäisessä jaksossa hänen tanssiesityksellään, jossa hän näytteli Batmanin Jokeria.

2017 kesäkuussa U-Kwon ja toinen Block B jäsen P.O ansaitsivat Maxim K-Model Icon Idol palkinnon. Hän myös oli mukana ohjelmassa nimeltä "Seven-show, six-city tour of Japan" Block B jäsenen Taeilin kanssa 26. Elokuuta - 7. Syyskuuta 2017 asti mainostaakseen U-Kwonin ja Taeilin yhteistä ryhmää "T2U".

20. syyskuuta 2017, Block B Project-1 julkaistiin Japanissa. Albumissa oli viisi Block B jäsentä ja heidän biisejään useiden eri Japanilaisten artistien kanssa. U-Kwonin ja P.O:n biisi oli nimeltään "Winner" jossa oli mukana Japanilainen rap-artisti, Chanmina.

Lokakuu 18 julkaistiin, että U-Kwon oli valittu juontamaan The Power of K ohjelmaa Momoland Nancyn ja Monsta X Shownun kanssa. Ohjelma alkaa pyöriä televisiossa 2018 Tammikuuta alkaen Koreassa ja Japanissa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Block B discography

Katso myös: Bastarz § Discography

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TV-ohjelmat

Otsikko Vuosi Julkaisija Merkintä
Hit The Stage 2016 Mnet Kilpailija
Lipstick Prince 2016 OnStyle Jäsen P.O:n kanssa
Ranking Show 1, 2, 3 2017 MBC Panelistissa

Draamat

Otsikko Vuosi Julkaisija Rooli
Jumping Girl 2015 Daum Kakao TV Han Ga-Eul

Elokuvat

Otsikko Vuosi Rooli
Q Shan (Qちゃん) 2016 Im

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instagram