Työeläkekortti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Työeläkekortti toimii todistuksena siitä, että henkilölle on myönnetty lakisääteinen työeläke. Sen saavat henkilöt, jotka ovat

  • vanhuuseläkkeellä
  • varhennetulla vanhuuseläkkeellä
  • pysyvällä työkyvyttömyyseläkkeellä
  • työuraeläkkeellä (1.2.2018 alkaen)
  • maatalousyrittäjän luopumistuella.

Työeläkekorttia ei sen sijan myönnetä henkilöille, jotka saavat osa-aikaeläkettä, osittaista varhennettua vanhuuseläkettä, osatyökyvyttömyyseläkettä tai määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä eli kuntoutustukea. Työeläkekorttia ei myönnetä myöskään vapaaehtoisten lisäeläkkeiden saajille, sillä niissä ei ole kyse lakisääteisestä eläkkeestä.

Työeläkekorttien myöntämisestä vastaavat työeläkevakuuttajat eli työeläkeyhtiöt, eläkekassat, eläkesäätiöt ja muut eläkelaitokset. Työeläkekortti toimitetaan joko myönteisen eläkepäätöksen yhteydessä tai sen jälkeen. Kadonneen tai rikkoutuneen työeläkekortin tilalle voi pyytää uuden ottamalla yhteyttä omaan työeläkevakuuttajaan, eli samaan toimijaan joka vastaa myös eläkkeen maksamisesta.

Työeläkekortilla voi saada alennuksia erilaisista palveluista tai tuotteista. Mahdollisia eläkeläisalennuksia kannattaa tiedustella liikkeissä asioidessa. Alennuksen saa työeläkekorttia näyttämällä, mutta pyydettäessä henkilöllisyys on todistettava virallisella henkilökortilla.

Lähteet/Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksittäisten työeläkevakuuttajien työeläkekortista kertovat sivut:

Kaikkien työeläkevakuuttajien yhteystiedot kootusti: Työeläkeyhtiöt ja -laitokset, Eläkesäätiöt ja Eläkekassat.