Twink (MMORPG)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Twink on pelihahmo, joka tietokoneen pelin antamien sääntöjen sekä rajojen mukaan löytää ja käyttää hyväksi jonkinlaista virheitä tai vikoja pelissä olevissa tilastoissa, sosiaaliapuvälineissä, asetuksissa tms. tehdäkseen oman hahmonsa voimakkaammaksi kuin kenenkään muiden pelaajien tekemät hahmot.

Tietokoneroolipeleissä sekä MMORPG:ssa "twinkkaaminen" on tapa, jolla pelihahmo on muihin hahmoihin verrattuna epätasaisesti tehty esimerkiksi antamalla hahmolle parempia aseita tai resursseja, jotka eivät olisi normaalisti alhaisella tasolla olevan hahmon saatavissa tai käytettävissä.

Twinkkaamista harrastetaan, jotta hahmon kehitys nopeutuisi tai jotta pelihahmolla olisi parempia mahdollisuuksia tappaa muiden pelaajien hahmot PvP:ssa eli pelaaja vastaan pelaaja -pelimuodossa. PvP-twinkkaus on yleistä kehittymättömillä hahmoilla, koska erot pelaajien ominaisuuksien välillä ovat huomattavasti suurempia kuin pelin loppuvaiheissa. Roolipeliyhteisön mielipiteet twinkkaamisesta ja twinkeista vaihtelevat. Joidenkin pelaajien mielestä twinkit ovat luonnollisia ja twinkkaaminen on hyväksyttävää. Jotkut pelaajat ovat toisaalta sitä mieltä, että twinkeilla pelit tehdään sekä epäreiluiksi että epätasaisiksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]