Turtles-mutanttikilpikonnat (3. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien 3.kauden jaksokuvaukset.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Beneath These Streets[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. lokakuuta 1989

Mestari Tikku on huolissaan Silppurin mahdollisesta iskusta. Sillä välin Technodromessa Silppuri ja Krang pyrkivät korjaamaan tehohäviöitä kaupungista saatavalla medilaserilla. Turtlesit päättävät viettää iltaa kaupungilla, minkä seurauksena Tikku loukkaantuu taistelussa Silppuria vastaan. Turtlesien on löydettävä medilaser ja pelastettava senseinsä.

Turtles on Trial[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. lokakuuta 1989

Trial-televisio-ohjelman juontaja lietsoo ihmisten keskuudessa Turtles-vihaa. Technodromessa Krang päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja tuhota Turtlesit lopullisesti. Turtlesien on puolestaan vihollisten päihittämisen ohessa päästävä esiintymiskammostaan ennen tv-esiintymistään.

Attack of the 50-Foot Irma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 23. lokakuuta 1989

On Irman syntymäpäivä ja Turtlesit järjestävät tälle juhlia. Silppuri varastaa harvinaista ainetta sisältävän meteoriitin suurennussädelaitetta varten. Valitettavasti Irma altistuu säteelle ja hänestä kasvaa jättiläinen. Jakson nimi on parodia elokuvalle Attack of the 50-Foot Woman.

The Maltese Hamster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. lokakuuta 1989

Kaupungin pankkeihin ja jalokivikauppoihin iskee omituinen rikosaalto, kun mafian jäsenet käyttävät muukalaisaseita ryöstökeikoillaan. Turtlesien on selvitettävä aseiden alkuperä sekä pysäytettävä rikollisjoukkio. Jakson nimi on parodia elokuvalle Maltan haukka.

Sky Turtles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 23
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. lokakuuta 1989

Silppuri aiheuttaa kaaosta kaupungilla antigravitaatiolaitteella, joka saa esineet ja asukkaat levitoimaan/takertumaan paikoilleen. Turtlesien on pysäytettävä Silppuri ja palautettava Maan gravitaatio normaaliksi.

The Old Switcheroo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 24
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. lokakuuta 1989

Mestari Tikku ja Silppuri altistuvat teknisen koelaitteiston säteille, joiden seurauksena he vaihtavat kehojaan keskenään. Pystyvätkö Turtlesit tunnistamaan rakkaan senseinsä huijarista?

Burne's Blues[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 25
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. lokakuuta 1989

Kaupunkiin iskee selittämättömän hiostava helleaalto. Kanava 6:lla puolestaan johtaja Thompson saa tarpeekseen uutisraporttien vajaavuudesta ja päättää itse ottaa selvää Turtleseista Vernonin kanssa. Tarinankeruuretken ohella he kokevat yllättäviä käänteitä.

The Fifth Turtle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 26
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. lokakuuta 1989

Turtlesien yllätykseksi heillä on vihaajien lisäksi myös faneja, kun nuori poika Zach haluaa liittyä Turtleseihin. Silppuri puolestaan yrittää palauttaa Technodromen maan päälle harvinaisilla avaruudesta pudonneilla kristalleilla.

Enter the Rat King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 27
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. lokakuuta 1989

New Yorkin kaduille on ilmestynyt erikoinen rottaongelma, jota April O'Neill alkaa selvittää. Valitettavasti rottaongelman takana olevalla Rottakuninkaalla on suurempi kohde, Mestari Tikku.

Turtles at the Earth's Core[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 28
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. marraskuuta 1989

Keskelle New Yorkin katuja ilmestyy onkalosta muinainen dinosaurus, jota Turtlesit seuraavat maankuoren alle. Siellä he kohtaavat arkkivihollisensa Silppurin, joka on jättikristallin ryöstöretkellä.

April's Fool[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 29
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. marraskuuta 1989

Malakurian hallitsija on saapunut New Yorkiin valtiovierailulle tyttärensä kanssa. Mukanaan hänellä on myös arvokas jalokivimineraali, jonka Silppuri ja Krang haluavat itselleen. Aprilin yllätykseksi prinsessa on kuin hänen kaksoisolentonsa.

Attack of Big MACC[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 30
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. marraskuuta 1989

Maahan saapuu toisesta ulottuvuudesta rauhaa rakastava taistelurobotti nimeltään MACC, jonka Silppuri ja Krang haluavat omalle puolelleen vaikka väkisin. Turtlesien on estettävä Silppurin juonet ja pelastettava uusi ystävänsä.

The Ninja Sword of Nowhere[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 31
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. marraskuuta 1989

Harvinaista avaruusmetallia oleva samuraimiekka kiinnostaa Silppuria ja Krangia sen ulottuvuusportteja avaavien ominaisuuksien vuoksi. Turtlesien on estettävä miekan joutuminen vääriin käsiin sekä pelastettava Mestari Tikku.

20,000 Leaks Under the City[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 32
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. marraskuuta 1989

Krangin suunnitelmana on huuhtoa New Yorkin viemärit ja samalla tulvan mukana sen asukit Turtlesit. Sillä välin Kanava 6:n henkilökunta juhlistaa pääjohtaja Thompsonin syntymäpäiviä, kunnes he kokevat kostean merityylisen yllätyksen.

Take Me to Your Leader[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 33
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. marraskuuta 1989

Leonardo alkaa epäillä johtamistaitojaan, minkä vuoksi Turtlesit ovat vailla johtajaa. Silppuri ja Krang varastavat Auringon energiaa kylmentäen samalla New Yorkin ilmastoa.

Four Musketurtles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 34
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. marraskuuta 1989

New Yorkissa on käynnissä Mardi Gras-juhlat. Krang ja Silppuri yrittävät muiden juhliessa ryöstää arvokkaan brasiliantimantin, jolla Krang voisi valmistaa superaseita. Taistelun aikana Leonardo lyö päänsä ja luulee olevansa muskettisoturi.

Turtles, Turtles Everywhere[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 35
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. marraskuuta 1989

Silppuri ottaa hallintaansa kaupungin automatisoidun jätteidenkäsittelylaitoksen ja ohjelmoi sen metsästämään Turtleseja. Valitettavasti kone kaappaa myös muita kilpikonnia, jotka Turtlesien täytyy pelastaa.

Cowabunga Shredhead[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 36
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. marraskuuta 1989

Michelangelo kärsii ylensyönnistä, minkä seurauksena Mestari Tikku käyttää häneen muinaista mielenhallintaa. Silppuri sen sijaan pyrkii hologrammien avulla maailmanvalloitukseen, kunnes saa itse laitteen säteestä osuman ja luulee olevansa Michelangelo.

Invasion of the Turtle Snatchers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 37
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. marraskuuta 1989

April on vuosijuhlapäivästään huolimatta huolissaan työpaikastaan. Silppuri yrittää varastaa yliopiston energialähteen, mutta muukalaiset kaappaavat kesken kaiken Rocksteadyn. Myös Donatello joutuu muukalaisten kidnappaamaksi.

Camera Bugged[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 38
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. marraskuuta 1989

Maahan saapuu Polarisoid-muukalainen, joka ottaa mukaansa pysyviä matkamuistoja kamerallaan lomansa aikana. Silppurilla puolestaan on omat konnuutensa muukalaisen kameraa varten.

Green With Jealousy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 39
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. marraskuuta 1989

Krangin uuteen ilkeään juoneen kuuluu lemmenrohdon valmistaminen, jolla Turtlesit rakastuvat Irmaan ja unohtavat sankarin roolinsa. Sillä välin Silppuri aikoo ryöstää ydinsukellusveneen energialähteen.

Return of the Fly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 40
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. marraskuuta 1989

Toiseen ulottuvuuteen joutunut Baxter Stockman palaa Maan kamaralle ainoa ajatus mielessään: kostaa Turtleseille ja Silppurille.

Casey Jones, Outlaw Hero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 41
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. marraskuuta 1989

Turtlesien ohella rikollisuuden vastaiseen taisteluun on liittynyt Casey Jones -niminen ihminen, jonka toimintatavat osoittautuvat väkivaltaisiksi. SIllä välin Silppuri ja Krang suunnittelevat kaupungin laitteiden sabotointia robottiötököillä.

Mutagen Monster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 42
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. marraskuuta 1989

Silppuri ja Krang yrittävät varastaa junalastillisen mutageenikemikaalin ainesosia, mutta Bebopin ja Rocksteadyn aiheuttaman onnettomuuden seurauksena lehmälaumasta muodostuu sarvekas eläinmutantti. Turtlesien on jälleen korjattava tilanne ja pysäytettävä Silppuri.

Corporate Raiders from Dimension X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 43
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. marraskuuta 1989

Kaupungilla tapahtuu kummallisia asioita, kun liikemiespukuiset henkilöt ryöstävät ja kidnappaavat ihmisiä. Ovatko he muukalaisia vai tavallisia roistoja? Tämän Turtlesien täytyy selvittää.

Pizza by the Shred[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 44
Ensiesitys Yhdysvalloissa 23. marraskuuta 1989

Michelangelo on rahahuolissa ja tarvitsee työpaikan. Onneksi hänelle tarjotaan pizzalähetin hommia, kunnes hänelle selviää kuka työnantaja oikeasti on.

Super Rocksteady and Mighty Bebop[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 45
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. marraskuuta 1989

Silppuri yrittää asentaa mielenhallintalaitteen Kanava 6:n katolle. Toistuvien epäonnistumisten seurauksena Krang rakentaa Rocksteadya ja Bebopia muistuttavat robotit, jotka ovat alkuperäisiä julmempia apureita. Pystyvätkö Turtlesit pysäyttämään Silppurin ennen kuin tämä saa kaupungin asukkaat valtaansa?

Beware the Lotus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 46
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. marraskuuta 1989

Kaupungin yllä on täysikuu ja Kanava 6 laatii ohjelmia romantiikankipeille ihmisille. Krang palkkaa apulaisekseen vaarallisen Lotus -nimisen ninjan, jonka tehtävänä on Turtlesien nitistäminen. Taistelujen aikana Leonardo kuitenkin ihastuu uuteen vastustajaansa.

Blast from the Past[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 47
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. marraskuuta 1989

Silppuri aikoo ottaa haltuunsa muinaiset ninjataiat herättämällä Jalkaklaanin esi-isän Shibano Osaman. Mestari Tikku menettää muistinsa ja Turtlesien on pakko auttaa häntä saamaan muistinsa takaisin ennen kuin on liian myöhäistä.

Leatherhead, Terror of the Swamp[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 48
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. marraskuuta 1989

Floridan suoalueille vuotanut mutageenijäte mutatoi Nahkapää -nimisen alligaattorin ihmisgaattoriksi, joka ottaa mutanttisammakot orjikseen. Turtlesien on pysäytettävä julma mutantti ja estettävä tämän liittouma Silppurin kanssa.

Michelangelo's Birthday[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 49
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. marraskuuta 1989

On Michelangelon syntymäpäivä ja muut Turtlesit päättävät yllättää tämän teeskentelemällä tietämättömiä juhlapäivästä. Valitettavasti Silppurin konnuudet estävät yllätysjuhlat.

Usagi Yojimbo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 50
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. joulukuuta 1989

Donatello on kehittänyt oman ulottuvuuksien välisen portin, josta pääsee lävitse Turtlesien maailmaan ninjataitoja osaava samuraijänis Usagi Yojimbo. Silppuri herättää henkiin mystisen lohikäärmeolennon munastaan.

Case of the Hot Kimono[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 51
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. joulukuuta 1989

Kaupungilla tapahtuu kummia, kun gangsterit ryöstelevät kimonoita. Turtlesien on Aprilin tädin avustamana etsittävä Mestari Tikun puuttuva kimono.

Usagi Come Home[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 52
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. joulukuuta 1989

Silppurin juonen tarkoituksena on Usagi Yojimbon saaminen työskentelemään hänelle kidnappaamalla Usagin isännän. Sillä välin Donatello etsii toivottomana ulottuvuusportin avulla Usagin kotia.

The Making of Metalhead[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 53
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. joulukuuta 1989

Turtleseilla on kilpikonnarokko, joka heikentää heidän vointiaan. Silppuri ja Krang kehittävät Turtlesien päänmenoksi kilpikonnarobotti Metalheadin, jonka tehtävänä on Turtlesien metsästäminen.

Leatherhead Meets the Rat King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 54
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. joulukuuta 1989

Nahkapää matkustaa New Yorkiin kostamaan Turtleseille kokemansa tappion. Hän kohtaa viemäreissä Rottakuninkaan, joka suunnittelee omia konnuuksiaan kaupungin asukkaille. Turtlesit sen sijaan keskittyvät ylläpitämään ninjamaista taisteluvalmiuttaan järjestämällä keskenään ryhmätaisteluita kaatopaikalla.

The Turtle Terminator[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 55
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. joulukuuta 1989

Silppuri ja Krang rakentavat Irman näköisen kilpikonnatuhoajan, jonka tehtävänä on Turtlesien nitistäminen. Koko Kanava 6:n henkilökunta on vaarassa yli-innokkaan ja ahkeran "Irman" vuoksi.

The Great Boldini[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 56
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. joulukuuta 1989

Michelangelo on innostunut taikatempuista ja Turtlesit päättävät seurata taikuri Boldinin esitystä museossa. Yllättäen taikatempussa käytetty harvinainen museon jalokivi katoaa ja Turtlesien on löydettävä sen ryöstäneet roistot.

The Missing Map[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 57
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. joulukuuta 1989

Turtlesit kertovat ystävälleen Zachille ja tämän veljelle kartasta, joka johtaa heidän viemärin piilopaikkaansa. Zachin veli ryöstää kartan, joka päätyy Silppurin käsiin, minkä seurauksena Turtlesien piilopaikka ja Mestari Tikun Jalkaklaania koskevat asiakirjat ovat vaarassa.

The Gang's All Here[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 58
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. joulukuuta 1989

Silppurin katalana juonena on muuttaa Turtlesit heikoiksi ihmisiksi. Michelangelo syö yhden Silppurin antimutageeniä sisältävän suklaakeksin ja muuttuu ihmisteiniksi. Turtlesien on pysäytettävä Krangin ja Silppurin aikeet ryöstää huipputekniikkaa mukanaan kuljettava tavaralaiva.

The Grybyx[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 59
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. joulukuuta 1989

New Yorkin keskustaan ilmestyy portti X-ulottuvuuteen, josta tulee ulos karvainen Grybyx-niminen muukalaisolento. Turtlesit huomaavat, että oliolla on yliluonnollisia kykyjä, jotka Krang haluaa valjastaa omaan käyttöönsä. Grybyx-hahmo on parodia Gremlins -elokuville.

Mr. Ogg Goes to Town[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 60
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. joulukuuta 1989

Krangin juonena on erikoispolttoaineen hankkiminen Z-ulottuvuudesta. Valitettavasti kyseisestä ulottuvuudesta livahtaa ulos Mr. Ogg-niminen olento, joka aiheuttaa kaaosta Silppurille sekä Turtleseille. Mr. Oggin ulkonäkö ja puhetyyli perustuvat Paul Reubensin esittämään hahmoon Pee Wee Hermaniin.

Shredderville[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 61
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. joulukuuta 1989

Turtlesien mieli on alamaissa, koska heidän mielestään maailma olisi parempi paikka ilman heitä. Samana iltana Turtlesit heräävät uniltaan ja näkevät tuhotun New Yorkin, jota Silppuri hallitsee eikä heistä ole edes ikinä kuultukaan. Mistä oikein on kysymys?

Bye Bye Fly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 62
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. joulukuuta 1989

Arkeologit löytävät muinaisen temppelin, joka saa Turtlesit huolestuneiksi kotinsa salaisuuden paljastumisesta. Sillä välin Baxter Stockman ystävystyy temppelin tietokoneen kanssa, joka auttaa tätä kostamaan sekä Turtleseille että Silppurille.

The Big Rip-Off[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 63
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. joulukuuta 1989

Technodrome on energiapulassa ja Silppurin on hankittava energiaa ydinvoimaloista sekä tutkimuslaboratorioista. Takaakseen ryöstön onnistumisen, hän sabotoi Fort Charlesin tutkimuskeskuksen tietokonejärjestelmän, jolloin April jää jumiin tutkimuskeskukseen. Turtlesien täytyy jälleen pelastaa hänet ja korjata tietokonejärjestelmä.

The Big Break-In[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 64
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. joulukuuta 1989

Turtlesien huolet kasvavat entisestään, kun Krang saa hankittua X-ulottuvuudesta avaruusaluksen, joka kutistaa säteillään kaupunkeja. Ehtivätkö Turtlesit ajoissa pelastamaan kaupunkien asukkaat ennen kuin pelastusyritykset jäävät pieniksi?

The Big Blow Out[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 65
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. joulukuuta 1989

Silppuri ja Krang iskevät Turtlesien kimppuun täydellä asevarustelulla. Turtlesien on jälleen pysäytettävä Technodromen eteneminen ennen kuin Maa joutuu X-ulottuvuuteen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Harber, Stephen: The Weirdest Classic Teenage Mutant Ninja Turtles Episodes Ever U.S. TV. 9.6.2018. Den of Geek. Viitattu 31.12.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Teenage Mutant Ninja Turtles (1987 TV series) (season 3)