Turboraketti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Turboraketti
Turboraketti.jpeg
Kehittäjä Heikki Kosola
Julkaistu 1992
Lajityyppi luolalentely
Alusta Amiga
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Turboraketti on Heikki Kosolan kehittämä luolalentelypeli, joka julkaistiin Amigalle vuonna 1992.[1] Turborakettia pelataan joystickeilla ja yhdellä koneella, jonka kuvaruutu on jaettu pelaajien kesken vaakatasossa. Peli aloitti luolalentelypelien trendin suomalaisten pelikehittäjien keskuudessa[1].

Turboraketista on julkaistu sekä suomen- että englanninkielinen versio. Pelistä on myös tehty epävirallinen PC-käännös nimeltä Turbis.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat taistelevat toisiaan vastaan aluksilla, joita työntävät eteenpäin rakettimoottorit. Aluksissa on aseistuksena sekä kevyempi sarjatuliase että raskaampi tykki, joita molempia on valittavana neljä erilaista. Laskeutumalla tukikohtaansa pelaaja voi vaihtaa aseistusta kesken pelin. Tukikohdassa voi myös ladata ammuksia ja tankata polttoainetta.

Pelissä on mahdollista ottaa käyttöön Turboranking-moodi, jolloin pisteitä saa vastustajan alusten tuhoamisen lisäksi muun muassa nopeuskilpailuja suorittamalla. Kenttiä on viisi, joista jokaisessa on vaikeustasoltaan erilainen rata nopeuskisaa varten. Alukset ovat sitä ketterämpiä mitä kevyempiä ne ovat, joten nopeuskisaa kannattaa lähteä suorittamaan mahdollisimman vähäisellä ammus- ja polttoainemäärällä. Lopulliseen Turboranking-pistepottiin vaikuttaa myös pistetasoitus pelaajien välillä sekä säästyneet alukset.

Painovoima kiskoo aluksia jatkuvasti kohti ruudun alaosaa. Sen voimakkuutta voi säätää ennen peliä. Joissakin kentissä on muitakin liikkuvuuteen vaikuttavia tekijöitä, kuten ilmavirta tai neste, johon alus voi kyllä sukeltaa, mutta jossa se etenee hitaasti. Seiniin tai toisiinsa törmätessään alukset tuhoutuvat kertarysäyksellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kuorikoski, Juho: Sinivalkoinen pelikirja, s. 51. Fobos, 2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]