Tuplapotti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuplapotti ray.fi-nettikasinolla
Tuplapotti Valtti-automaatissa

Tuplapotti on Veikkauksen (aikaisemmin RAY:n) viisilinjainen hedelmäpeli, jossa on tarkoituksena saada voittolinjoille voittavia kuvioyhdistelmiä. Pelissä pyörivät hedelmät, marjat ja Ray:n logot.

Pelissä valitaan linjapainikkeilla (1–5) ne linjat, joita haluaa pelata. Panos yhtä linjaa kohti vaihtelee pelipaikan mukaan.

Kun voittolinjoille pysähtyy voittavia yhdistelmiä, voittavat kuviot alkavat hehkua ja voittomusiikki käynnistyy. Jos pelaaja saa voiton useammalle voittolinjalle yhtä aikaa, kokonaisvoitto on isoimman voittoyhdistelmän voittosumma kerrottuna voittavien linjojen määrällä.

Tuplauksessa pelaajan tarkoituksena on arvata, onko tuplauslinjalle osuva kolikkokuvio kruuna vai klaava. Oikealla arvauksella pelaaja kaksinkertaistaa tuplauspanoksensa ja hän voi jatkaa tuplausta tai ottaa voitot talteen. Pelaaja voi yrittää tuplata panoksensa niin kauan kuin tuplattava panos on puolet päävoitosta tai vähemmän.

Väärällä arvauksella tai kantillaan olevalla kolikolla pelaaja menettää tuplauspanoksensa ja tuplaus päättyy.

Pelin kehitys

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuplapotin edeltäjä oli vuonna 1984 kehitetty Pottilähde?, jonka kolmella kiekolla pyöri hedelmäkuvioita. 1990-luvun alkupuolelle tultaessa teknologia oli mennyt eteenpäin ja muotokielikin kehittynyt. Alettiin suunnitella raha-automaattia, jossa on peruspelin lisäksi tuplauspeli ja jossa kiekot tulevat mahdollisimman lähelle pelaajaa. Syntyi Tuplapotti, jossa pelin antosuhde kasvaa panoksen kasvaessa ja että voitot voi yrittää kaksinkertaistaa.