Tuomo Suni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuomo Suni (s. 1977) on suomalainen barokkiviulisti. Hän aloitti viulunsoiton nelivuotiaana. Vuodesta 1996 alkaen Suni on erikoistunut barokkiviulun soittoon, opettajinaan ensin Kreeta-Maria Kentala ja myöhemmin Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa Enrico Gatti. Vuonna 1997 Suni oli Euroopan unionin barokkiorkesterin (EUBO) jäsen. Vuonna 2005 hän päätti opintonsa Haagissa ja suoritti maisterintutkinnon. Nykyään Suni asuu Glasgowissa.

Vuonna 2002 Sunin yhtye Opera Quarta voitti kansainväliset vanhan musiikin kilpailut The International Van Wassenaer Competition ja Il Premio Bonporti – Concorso internazionale di Violino barocco, ja vuonna 2007 se sai Jean-Marie Leclairin teoksia sisältävästä levystään Recréation en musique (ORF Alte Musik CD 491) Diapason d'Or -tunnustuspalkinnon.

Tuomo Suni on The English Concert'in kakkosviulujen äänenjohtaja ja Vox Luminis'in orkesterin sekä The Reykjavik International Baroque Orchestran konserttimestari.

Opera Quartan lisäksi Suni konsertoi seuraavissa yhtyeissä: Capriccio Stravagante, Ricercar Consort, Ensemble Masques,The English Concert, B‘Rock, Holland Baroque Society, Gabrieli Consort & Players, Helsingin barokkiorkesteri, Vox Luminis ja Suomalainen barokkiorkesteri. Näiden lisäksi hän on työskennellyt muiden muassa , The King’s Consortin, Il Complesso Baroccon, Les Muffattin, L’Arpeggiatan ja Bach Collegium Japanin kanssa.