Tuohi-kvartetti

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Tuohi Quartet)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuohi-kvartetti
Tiedot
Toiminnassa 1971–1971
Tyylilaji jazz
Jäsenet

Teppo Hauta-aho, basso
Paroni Paakkunainen, saksofoni
Heikki Sarmanto, piano
Edward Vesala, rummut

Tuohi-kvartetti tai Tuohi Quartet oli vuonna 1971 toiminut suomalainen jazz-kokoonpano, jossa soittivat basisti Teppo Hauta-aho, saksofonisti Paroni Paakkunainen, pianisti Heikki Sarmanto ja rumpali Edward Vesala. Yhtye koottiin Montreux’n jazzfestivaaleja varten ja yhtye voitti siellä järjestetyn EBU:n jazzyhtyekilpailun. Yhtye esiintyi Montreux’n lisäksi Newportin jazzfestivaaleilla Yhdysvalloissa.

Tuohi-kvartetti soitti Montreux’n yhtyekilpailussa sarjan, joka koostui kolmesta Sarmanno ja yhdestä Hauta-ahon sävellyksestä.[1] Sarmannon sävellykset on julkaistu hänen soololevyllään Counterbalance hänen oman yhtyeensä soittamana ja Hauta-ahon sävellys on julkaistu Pekka Pöyryn kokoelmalevyllä Happy Peter Pöyryn kvartetin soittamana. Yhtye soitti sarjan kokonaisuudessaan Yleisradion televisio-dokumentissa.

  1. Counterbalance (Sarmanto)
  2. 5-3-4 (Hauta-aho)
  3. Moonflower (Sarmanto)
  4. Seagull (Sarmanto)

Vaikka yhtye ei levyttänyt olemassaolonsa aikana, sen Montreux’n-esitys kappaleesta ”Seagull” julkaistiin vuonna 2013 kokoelma-albumilla Eteenpäin! Suomi-Jazz 1960–1975. Juhani Aaltosen piti soittaa yhtyeessä saksofonia, mutta sairastumisen vuoksi Paakkunainen korvasi hänet (yhtyeen nimi olisi ollut Juhani Aaltonen kvartetti).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]