Trang

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tilastoja
Pääkaupunki Trang
Pinta-ala 4 917 519 km² (44.)
Asukkaita 595 110 (40.)
Asukastiheys 121 as./km² (36.)
ISO 3166-2 TH-92
Kartta
Thaimaan kartta provinssi korostettuna

Trang (myös Muang Thap Thiang, thai ตรัง) on yksi Thaimaan eteläisistä provinsseista (changwat), Andamanin meren länsipuolella. Naapuriprovinsseja ovat (pohjoisesta myötäpäivään) Krabi, Nakhon Si Thammarat, Phattalung ja Satun.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Provinssi sijaitsee Andamaanienmeren rannikolla ja siihen kuuluu 46 saarta mannermaan lisäksi. Tasankoa on vain vähän ja suurin osa provinssista on kukkulaista. Khao Luang- ja Banthat-vuorijonot ovat kahden suurimmat joen, Trangjoen ja Palianjoen lähteet.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trangin alue oli enimmäinen jossa viljeltiin kumia. Kumipuut toi kuvernööri Phraya Ratsadanupradit Mahison Phakdi Malesiasta vuonna 1899.

Symbolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Provinssin vaakuna esittää majakan siltaa.

Provinssin kukka ja puu on vihreä eebenpuu (Jacaranda filicifolia). Puun toi Australiasta samainen kuvernööri, joka toi kumipuun, ja se sai nopeasti Sri-Trang -nimen paikallisten keskuudessa.

Provinssin tunnuslause kääntyy Phraya Rasdan kaupunki; sydämellisiä kansalaisia; herkullista paistettua possua; Para-kumin synnyinpaikka; rakastettava Sri Trang -kukka; kauniit koralliriutat; hurmaavat hiekkarannat ja ihanat vesiputoukset.

Hallinnollinen jaottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trang jakautuu 9 piiriin (Amphoe) ja yhteen pienempään piiriin (King Amphoe). Nämä jaetaan edelleen 87 kuntaan (tambon) ja 697 kylään (mubaan).

Amphoe King Amphoe
  1. Muang Trang
  2. Kantang
  3. Huai Yot
  4. Yan Ta Khao
  5. Palian
  1. Sikao
  2. Wang Wiset
  3. Na Yong
  4. Ratsada
  1. Hat Samran

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]