Tomi Karttunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tomi Petteri Karttunen (s. 10. joulukuuta 1969 Kangasala) on Suomen evankelis-luterilaisen Kirkkohallituksen ulkoasian osaston teologian ja ekumenian johtava asiantuntija (2008–). Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta teologian lisensiaatiksi 2002 ja Joensuun yliopistosta teologian tohtoriksi 2004. Karttunen sai 2008 The John Templeton Award for a Theological Promise -palkinnon väitöskirjastaan.[1] Hän toimii myös Itä-Suomen yliopistossa systemaattisen teologian, erityisesti ekumeniikan dosenttina.

Karttunen on vihitty papiksi 1994, ja hän on toiminut pappina Seinäjoen, Alavuden, Someron, Luopioisten, Sahalahden ja Kangasalan seurakunnissa. Vuosina 2007–2008 hän toimi Joensuun yliopiston systemaattisen teologian vs. yliopistonlehtorina. Karttunen on toiminut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon teologisten dialogien sihteerinä joulukuusta 2008 lukien. Hän on työskennellyt muun muassa luterilais-katolisen dialogidokumentin Communion in Growth. Declaration on the Church, Eucharist, and Ministry pääluonnostelijana ja työryhmän sihteerinä.

Karttunen vastaa asiantuntijana Suomen evankelis-luterilaisen kirkon teologisista dialogeista ja ekumeenisesta teologiasta sekä toimii luterilais-anglikaanisen Porvoon kirkkoyhteisön yhteydenpitoryhmän jäsenenä, Luterilaisen maailmanliiton Wittenbergin keskuksen johtokunnassa sekä Euroopan kirkkojen konferenssin kirkko-opin ja teologian temaattisessa referenssiryhmässä. Hän on myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallituksen jäsen.

Julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]