Tom Ford

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tom Ford
Tom Ford vuonna 2009.
Tom Ford vuonna 2009.
Syntymäaika 27. elokuuta 1961 (ikä 56)
Ammatti muotisuunnittelija, elokuvaohjaaja, elokuvatuottaja, elokuvakäsikirjoittaja
Puoliso Richard Buckley (2014–)
Tunnetuimmat ohjaukset A Single Man
Yön eläimet
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Tom Ford (27. elokuuta 1961 Austin, Texas, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muotisuunnittelija ja elokuvaohjaaja. Hän syntyi Texasissa 1961, ja muutti nuorena New Yorkiin opiskelemaan taidehistoriaa, kunnes vaihtoi arkkitehtuuriin Parsonin suunnittelukoulussa New Yorkissa.

Vuonna 1986 Ford liittyi amerikkalaisen suunnittelijan Cathy Hardwickin suunnittelutiimiin, ja kaksi vuotta myöhemmin hänestä tuli suunnittelupäällikko Perry Ellisillä. Vuoteen 1990 mennessä Ford oli muuttanut Milanoon ja liittynyt Guccin tiimiin, ja kahdessa vuodessa hän kipusi Guccin luovan suunnittelun johtoon.

Kun Gucci osti osake-enemmistön Yves Saint-Laurentista, Ford nimettiin johtavaksi suunnittelijaksi. Ford on sanonut että hänen menestyksensä salaisuus piilee hänen energiassaan, ja että hän nukkuu öisin vain noin kolme tuntia. Hänen julkkisfaneihin kuuluvat mm.Madonna, Bianca Jagger ja Trudie Styler. Tom aiheutti pienen hämmennyksen mainostaessaan M7-tuoksuaan. Kampanjassa oli malli Samuel de Cubber täysin alastomana. Ford puolusti kampaanjaansa sanoen "Parfyymia käytetään iholla, joten miksi piilottaa vartaloa? M7-kampanja on todella aito, se on erittäin akateemisesti alaston. Minä halusin näyttää miehen joka kuvaa luonnollista ja rentoa kuvaa mieskauneudesta". Ford pääsi myös otsikoihin sensaatiomaisella Gucci mainoksellaan jossa oli alaston nainen jonka bikinirajat oli vahattu G-kirjaimen muotoon. 2004 Ford lähti sopimusvaikeuksien takia Guccista.

Ford on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut elokuvat A Single Man (2009) ja Yön eläimet (2016).