Tom Ford

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tom Ford

Tom Ford (27. elokuuta 1961 Austin, Texas) on yhdysvaltalainen muotisuunnittelija. Hän syntyi Texasissa 1961, ja muutti nuorena New Yorkiin opiskelemaan taidehistoriaa, kunnes vaihtoi arkkitehtuuriin Parsonin suunnittelukoulussa New Yorkissa.

Vuonna 1986 hän liittyi amerikkalaisen suunnittelijan Cathy Hardwickin suunnittelutiimiin, ja kaksi vuotta myöhemmin hänestä tuli suunnittelupäällikko Perry Ellisillä. Vuoteen 1990 mennessä Ford oli muuttanut Milanoon ja liittynyt Guccin tiimiin, ja kahdessa vuodessa hän kipusi Guccin luovan suunnittelun johtoon.

Kun Gucci osti osake-enemmistön Yves Saint-Laurentista, Ford nimettiin johtavaksi suunnittelijaksi. Ford on sanonut että hänen menestyksensä salaisuus piilee hänen energiassaan, ja että hän nukkuu öisin vain noin kolme tuntia. Hänen julkkisfaneihin kuuluvat mm.Madonna, Bianca Jagger ja Trudie Styler. Tom aiheutti pienen hämmennyksen mainostaessaan M7-tuoksuaan. Kampanjassa oli malli Samuel de Cubber täysin alastomana. Ford puolusti kampaanjaansa sanoen "Parfyymia käytetään iholla, joten miksi piilottaa vartaloa? M7-kampanja on todella aito, se on erittäin akateemisesti alaston. Minä halusin näyttää miehen joka kuvaa luonnollista ja rentoa kuvaa mieskauneudesta". Ford pääsi myös otsikoihin sensaatiomaisella Gucci mainoksellaan jossa oli alaston nainen jonka bikinirajat oli vahattu G-kirjaimen muotoon. 2004 Ford lähti sopimusvaikeuksien takia Guccista.