Toivon johtaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toivon johtaminen
Kirjailija Pauli Juuti
Kieli suomi
Kustantaja Otava
Julkaistu 2005
Sivumäärä 191
ISBN 951-1-20147-6
Sarja: Aavaranta-sarja
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Toivon johtaminen on Johtamistaidon Opiston tutkimusjohtajana toimivan KTT Pauli Juutin teos, jossa hän esittelee johtamisnäkökulmakäsitteen toivon johtaminen. Hänen määritelmäänsä toivon johtamisesta ovat vaikuttaneet useat aikaisemmin johtamiseen tuodut näkökulmat, muun muassa tarinallisuus, ratkaisukeskeinen ajattelu ja ihmisten johtaminen.

Teoksessa Juuti luonnehtii toivon johtamista siten, että se perustuu innostuksen luomiseen organisaatiossa. Innostus voi perustua positiiviseen ilmapiiriin, lupaaviin mahdollisuuksiin ja ratkaisujen korostamiseen ongelmien sijaan.

Juuti perustelee toivon johtamisen olemassaolon huikeilla esimerkeillä toivon merkityksestä ääritilanteissa. Vahva esimerkki toivon merkityksestä henkiseen ja fyysiseen terveyteen on voitu todeta toisen maailmansodan aikaisilla keskitysleireillä, joilla unelmien säilyttäminen vaikutti ratkaisevan positiivisesti ihmisten kohtaloihin. Hän myös toteaa yleisen elämänkokemuksen perusteella, että toiveikkuus ja unelmien toteutumisen mahdollisuus rohkaisevat ja innostavat työhön ratkaisevasti.