Vaarojen planeetta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaarojen planeetta
Battle Beyond the Stars
Ohjaaja Jimmy T. Murakami
Käsikirjoittaja John Sayles
Tuottaja
Säveltäjä James Horner
Kuvaaja Daniel Lacambre
Leikkaaja
Lavastaja John Zabrucky
Erikoistehosteet
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New World Communications
Levittäjä Warner Bros. / Columbia Pictures.
Ensi-ilta 8. syyskuuta 1980
Kesto 104 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Vaarojen planeetta (engl. Battle Beyond the Stars) on Jimmy T. Murakamin ohjaama yhdysvaltalainen avaruusoopperaelokuva vuodelta 1980. Se on science fiction -versio Akira Kurosawan elokuvasta Seitsemän samuraita (1954).[1]

Vaarojen planeetan on tuottanut Roger Corman ja sen erikoistehosteet on suunnitellut James Cameron. Pääosissa ovat Richard Thomas, George Peppard, Robert Vaughn, John Saxon, Sybil Danning ja Darlanne Fluegel.[1] Robert Vaughn näytteli kaksikymmentä vuotta aiemmin myös Seitsemän samurain lännenversiossa 7 rohkeata miestä (1960).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malmori-planeetan paha sotapäällikkö Sador (John Saxon) uhkaa tuhota pienen ja rauhallisen Akir-planeetan. Pieni pasifistinen maatalousyhdyskunta ei kykene itse puolustautumaan. Niinpä Nuori Shad (Richard Thomas) lähetetään avaruuteen etsimään apua. Hän onnistuu värväämään kirjavan palkkasoturijoukon torjumaan Sadorin tulevan hyökkäyksen. Avaruuden palkkasoturit tekevät työn akiralaisten puolesta ja uhraavat siinä tehtävässä itsensä.[2] Äänensä Nell-aluksen tietokoneelle antoi näyttelijätär Lynn Carlin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Battle Beyond The Stars (1980) Turner Classic Movies – TCM. Arkistoitu 28.6.2018. Viitattu 23.12.2017. (englanniksi)
  2. Anderson, Kyle: Weird Old Sci-Fi: “Battle Beyond the Stars”. Nerdist. 29.4.2013. Arkistoitu 20.6.2018. Viitattu 23.12.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]