Ero sivun ”Hootenanny Singers” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
280 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ensimmäinen single oli [[Dan Andersson]]in runoon sävelletty kappale ''Jag väntar vid min mila''. Hootenanny Singers esitti paljon nimenomaan ruotsalaista alkuperää olevia lauluja. Melko paljon levytettiin myös käännöksiä ulkomaalaisista lauluista, mutta vain harvoin yhtye lauloi englanniksi. Erään tunnetuimmista levytyksistään, Gabriellen, yhtye levytti myös suomen kielellä.
 
Hootenanny Singers oli 1960-luvulla erittäin suosittu Ruotsissa. Yhtyeen suosio laski folkmusiikin mentyä pois muodista, ja. Ulvaeus keskittyiliittyi yhä1968 enemmän[[Hep toiseenStars]]-yhtyeeseen yhtyeeseensäerotetun Abbaan.Janne 1974Friskin Hootenannytilalle Singerstämän hajosi.menettäessä kiinnostuksensa viihteellisempään linjaan ja lopulta yhtyeen toimintaan.
Ulvaeus sävelsi Benny Anderssonin kanssa Hep Starsille, ja he päättivät jatkaa yhteistyötä Anderssonin erottua yhtyeestä. Tämä yhteistyö johti
Abba-kokoonpanoon.
 
Hootenanny Singers hajosi 1974.
Paluuta yritettiin 1979. Tällöin mukana oli alkuperäisjäsenistä Schwarz ja Roth, uusina jäseninä Martin Arnoldi ja Eoin Clancy. Levyjä uudelta kokoonpanolta ilmestyi kaksi albumia, mutta menestys ei noussut lähellekään alkuperäisen Hootenanny Singersin 1960-luvun kultaisia vuosia.
 
5 204

muokkausta

Navigointivalikko