Ero sivun ”Kahden vuoden loma-aika” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
158 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
→‎Juoni: pieni lisä
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(kh, w ym.)
(→‎Juoni: pieni lisä)
Viisitoista 6–15-vuotiasta, pääosin [[englanti]]laissyntyistä [[Uusi-Seelanti|uusiseelantilaista]] koulupoikaa, joiden joukossa on kaksi [[ranska]]laista, yksi [[Yhdysvallat|amerikkalainen]] ja [[afrikka]]laissyntyinen, pääsevät mukaan purjehdukselle Uuden-Seelannin ympäri pienellä [[kuunari]]lla. Kovenevan kelin vuoksi alus jää kuitenkin laituriin, ja vakituinen miehistö menee kapakoihin. Lähdön on määrä tapahtua seuraavana aamuna. Poikien ollessa nukkumassa yksi heistä, kujeisiin taipuvainen kymmenvuotias ranskalaispoika, irrottaa kiinnitysköydet ja alus ajautuu myrskyn mukana avomerelle.
 
Pitkän kamppailun jälkeen alus haaksirikkoutuu tuntemattomalle saarelle, jossa alkaa kova taistelu selviämisestä. Vanhimpien poikien, ensin amerikkalaisen Gordonin ja myöhemmin ranskalaisen Henri Martinet’n, johdolla pojat selviävät saaren ankarista talvista. Toisaalta johtajat eivät välty vastustukselta englantilaisvoittoisessa joukossa, mutta lopulta kansallisuuksista johtuvat erimielisyydet saadaan sovittua.
 
Myöhemmin kuvaan tulee mukaan amerikkalainen kotiopettajatar Kitty Reddy. Hän oli ollut matkustajana Severn-nimisessä kauppalaivassa, jonka miehistö nousi kapinaan ja tappoi kapteenin, perämiehen ja matkustajat. Toinen perämies onnistui pelastamaan Kittyn hengen. Hän uhkasi, ettei ohjaa laivaa, jos Kitty tapetaan, ja navigointitaidottomat rosvot myöntyivät. Tulipalon vuoksi alus oli pakko hylätä pian, ja joukko pääsi pelastusveneellä samalle saarelle kuin pojat.
214

muokkausta

Navigointivalikko