Ero sivun ”Bund Deutscher Mädel” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Argus (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
 
fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Bund Deutscher Mädel''' (BDM, suomeksi ''Saksan tyttöliitto'') oli tyttöjärjestö [[kansallissosialistinen Saksa|kansallissosialistisessa Saksassa]]. Natsipuolueen halu kontrolloida kansalaisia täydellisesti johti kolmekymmentäluvun Saksassa yhdenmukaistamiseen, saksaksi ''[[Gleichschaltung]]''. Tämän ajattelun nimissä perustettiin BDM:n lisäksi lukuisia muita uusia järjestöjä, joiden jäsenyys oli pakollista. Näin varmistettiin se, että jokainen [[Saksa]]n kansalainen kuului johonkin [[Kansallissosialismi|natsien]] kontrolloimaan liikkeeseen, ja taattiin valtaa pitävän puolueen propagandan tehokas leviäminen.
== Yleistä ==
'''Bund Deutscher Mädel''', lyhennettynä BDM, suomeksi ''Saksan tyttöliitto''. Natsipuolueen halu kontrolloida kansalaisia täydellisesti johti kolmekymmentäluvun Saksassa yhdenmukaistamiseen, saksaksi [[Gleichschaltung]]. Tämän ajattelun nimissä perustettiin BDM:n lisäksi lukuisia muita uusia järjestöjä, joiden jäsenyys oli pakollista, näin varmistettiin se, että jokainen [[Saksa]]n kansalainen kuului johonkin [[Kansallissosialismi|natsien]] kontrolloimaan liikkeeseen, ja taattiin valtaa pitävän puolueen propagandan tehokas leviäminen.
Järjestöjä oli [[Kansallissosialistinen Saksa|natsisaksassa]] useita eri ryhmille ja BDM oli näistä tarkoitettu 14-18 vuotiaille tytöille kun taas [[Hitler-Jugend]] oli poikien vastaavanlainen järjestö.


Järjestöjä oli natsi-Saksassa useita eri ryhmille, ja BDM oli näistä tarkoitettu 14-18 -vuotiaille tytöille, kun taas [[Hitler-Jugend]] oli poikien vastaavanlainen järjestö.
== Toiminta ==


== Toiminta ==


=== Aiheesta muualla ===
== Aiheesta muualla ==
* [http://www.bdmhistory.com Bund Deutscher Mädel (englanniksi)]
* [http://www.bdmhistory.com Bund Deutscher Mädel] {{en}}


[[Luokka:Kansallissosialistinen Saksa]]
[[Luokka:Kansallissosialistinen Saksa]]

Versio 1. maaliskuuta 2006 kello 11.39

Bund Deutscher Mädel (BDM, suomeksi Saksan tyttöliitto) oli tyttöjärjestö kansallissosialistisessa Saksassa. Natsipuolueen halu kontrolloida kansalaisia täydellisesti johti kolmekymmentäluvun Saksassa yhdenmukaistamiseen, saksaksi Gleichschaltung. Tämän ajattelun nimissä perustettiin BDM:n lisäksi lukuisia muita uusia järjestöjä, joiden jäsenyys oli pakollista. Näin varmistettiin se, että jokainen Saksan kansalainen kuului johonkin natsien kontrolloimaan liikkeeseen, ja taattiin valtaa pitävän puolueen propagandan tehokas leviäminen.

Järjestöjä oli natsi-Saksassa useita eri ryhmille, ja BDM oli näistä tarkoitettu 14-18 -vuotiaille tytöille, kun taas Hitler-Jugend oli poikien vastaavanlainen järjestö.

Toiminta

Aiheesta muualla