Ero sivun ”Bund Deutscher Mädel” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
25 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
fix
 
(fix)
'''Bund Deutscher Mädel''', lyhennettynä (BDM, suomeksi ''Saksan tyttöliitto'') oli tyttöjärjestö [[kansallissosialistinen Saksa|kansallissosialistisessa Saksassa]]. Natsipuolueen halu kontrolloida kansalaisia täydellisesti johti kolmekymmentäluvun Saksassa yhdenmukaistamiseen, saksaksi ''[[Gleichschaltung]]''. Tämän ajattelun nimissä perustettiin BDM:n lisäksi lukuisia muita uusia järjestöjä, joiden jäsenyys oli pakollista,. näinNäin varmistettiin se, että jokainen [[Saksa]]n kansalainen kuului johonkin [[Kansallissosialismi|natsien]] kontrolloimaan liikkeeseen, ja taattiin valtaa pitävän puolueen propagandan tehokas leviäminen.
== Yleistä ==
'''Bund Deutscher Mädel''', lyhennettynä BDM, suomeksi ''Saksan tyttöliitto''. Natsipuolueen halu kontrolloida kansalaisia täydellisesti johti kolmekymmentäluvun Saksassa yhdenmukaistamiseen, saksaksi [[Gleichschaltung]]. Tämän ajattelun nimissä perustettiin BDM:n lisäksi lukuisia muita uusia järjestöjä, joiden jäsenyys oli pakollista, näin varmistettiin se, että jokainen [[Saksa]]n kansalainen kuului johonkin [[Kansallissosialismi|natsien]] kontrolloimaan liikkeeseen, ja taattiin valtaa pitävän puolueen propagandan tehokas leviäminen.
Järjestöjä oli [[Kansallissosialistinen Saksa|natsisaksassa]] useita eri ryhmille ja BDM oli näistä tarkoitettu 14-18 vuotiaille tytöille kun taas [[Hitler-Jugend]] oli poikien vastaavanlainen järjestö.
 
Järjestöjä oli [[Kansallissosialistinen Saksa|natsisaksassa]]natsi-Saksassa useita eri ryhmille, ja BDM oli näistä tarkoitettu 14-18 -vuotiaille tytöille, kun taas [[Hitler-Jugend]] oli poikien vastaavanlainen järjestö.
== Toiminta ==
 
== YleistäToiminta ==
 
=== Aiheesta muualla ===
* [http://www.bdmhistory.com Bund Deutscher Mädel (englanniksi)] {{en}}
 
[[Luokka:Kansallissosialistinen Saksa]]
19 593

muokkausta

Navigointivalikko