Ero sivun ”Kauniit häviäjät” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Amandaa (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
kh; w; lk; iw
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kauniit häviäjät''' (engl. Beautiful Losers) on kanadalaisen lauluntekijä-kirjailijan [[Leonard Cohen]]in toinen romaani, joka ilmestyi alunperin vuonna 1966. Suomeksi se julkaistiin vuonna 2003 Helena Lohtajan kääntämänä. Romaanin minäkertoja on [[intiaani]]tutkija, jolla on palava obsessio 1600-luvulla eläneeseen [[pyhimys|intiaanipyhimykseen]] [[Kateri Tekakwitha]]an. Hänen omaa elämäänsä taas hallitsee kolmiodraama parhaan ystävänsä ja intiaanivaimonsa kesken. Teos on [[postmoderni]]a proosaa ja tyyliltään hyvin hengästyttävää ja oikukasta luettavaa.
'''Kauniit häviäjät''' ({{k-en|Beautiful Losers}}) on [[Leonard Cohen]]in kirjoittama romaani, joka ilmestyi vuonna 1966. Romaani on kanadalaisen kirjoittajansa toinen, ja se sijoittuu aikaan ennen hänen uraansa [[laulaja-lauluntekijä]]. Suomeksi romaani julkaistiin vuonna 2003 Helena Lohtajan kääntämänä.

Romaanin minäkertoja on [[intiaani]]tutkija, jolla on intohimo 1600-luvulla eläneeseen katolisen kirkon [[Beatifikaatio|autuaaksi julistamaan]] siunattuun [[Mohawkit|mohawk-intiaaniin]] [[Kateri Tekakwitha]]an. Hänen omaa elämäänsä taas hallitsee kolmiodraama parhaan ystävänsä ja intiaanivaimonsa kesken. Teos on [[postmoderni]]a proosaa ja tyyliltään hyvin vaativaa ja polveilevaa luettavaa.

[[Luokka:Kanadalaiset romaanit]]

[[en:Beautiful Losers]]
[[es:Beautiful Losers]]
[[fr:Les Perdants magnifiques]]
[[no:Skjønne tapere]]

Versio 4. toukokuuta 2010 kello 00.50

Kauniit häviäjät (engl. Beautiful Losers) on Leonard Cohenin kirjoittama romaani, joka ilmestyi vuonna 1966. Romaani on kanadalaisen kirjoittajansa toinen, ja se sijoittuu aikaan ennen hänen uraansa laulaja-lauluntekijänä. Suomeksi romaani julkaistiin vuonna 2003 Helena Lohtajan kääntämänä.

Romaanin minäkertoja on intiaanitutkija, jolla on intohimo 1600-luvulla eläneeseen katolisen kirkon autuaaksi julistamaan siunattuun mohawk-intiaaniin Kateri Tekakwithaan. Hänen omaa elämäänsä taas hallitsee kolmiodraama parhaan ystävänsä ja intiaanivaimonsa kesken. Teos on postmodernia proosaa ja tyyliltään hyvin vaativaa ja polveilevaa luettavaa.