Ero sivun ”Jack Daniel’s” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Luokka ”Alkoholijuomamerkit” poistettu; Pikalisätty luokka Viskitislaamot (HotCat-työkalulla)
p Luokka ”Viskit” poistettu (HotCat-työkalulla)
Rivi 17: Rivi 17:
{{Tynkä/Juoma}}
{{Tynkä/Juoma}}


[[Luokka:Viskit]]
[[Luokka:Yhdysvaltalainen keittiö]]
[[Luokka:Yhdysvaltalainen keittiö]]
[[Luokka:Viskitislaamot]]
[[Luokka:Viskitislaamot]]

Versio 28. maaliskuuta 2010 kello 20.45

Tiedosto:Jack daniels 5cl.jpg
Jack Daniel's Old No. 7

Jack Daniel's tai Jakki on tunnettu Tennessee Whiskey -viskiä valmistava yhdysvaltalainen tislaamo, jonka Jack Daniel's -merkkiset viskit tunnetaan ympäri maailmaa neliskanttisista pulloistaan ja mustavalkoisista etiketeistään. Kyseisen viskin valmistamisen aloitti Jesper Newton "Jack" Daniel vuonna 1866 tai vasta vuonna 1875. Asiasta ei ole täyttä varmuutta. Lynchburgissa Tennesseen osavaltiossa päämajaansa pitävän yrityksen on omistanut Brown-Forman Corporation -monialayritys vuodesta 1957. Jesper Newton "Jack" Daniel syntyi vuonna 1850 ja kuoli vuonna 1911 verenmyrkytykseen. [1]

Jack Daniel's on perinteistä yhdysvaltalaista maissiviskiä ja se tunnetaan erittäin terävästä ja erottuvasta maustaan, joka eroaa suuresti perinteisistä skottiviskeistä. Jotkut pitävät Tennessee-viskeihin kuuluvaa Jack Daniel'sia virheellisesti bourbonina.

Jack Daniel's valmistaa Jack & Cola:na tunnettua valmista viskikolaa sekä Jack Daniel's Tennessee Goldia ja lukemattomia muita juomasekoituksia.

Jack Daniel's liitetään usein amerikkalaiseen moottoripyöräkerhokulttuuriin ja rockmusiikkiin, mm. hard rock -yhtye Mötley Crüe tunnettiin 80-luvulla Jackin suurkuluttajana.

Lähteet

  1. http://www.jackdaniels.com/JackDaniel/

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Juoma