Ero sivun ”Impotenssi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”Impotenssi on eräs japanilainen juoma joka nautitaan kylmänä ja alkoholin kanssa.”
Rivi 1: Rivi 1:
Impotenssi on eräs japanilainen juoma joka nautitaan kylmänä ja alkoholin kanssa.
'''Impotenssi''' tarkoittaa [[mies|miehen]] kyvyttömyyttä [[yhdyntä|sukupuoliyhdyntään]]. Se on miehillä tavallisin [[seksuaalisuus|seksuaalisuuden]] häiriö. Yhdyntään kyvytöntä miestä kutsutaan impotentiksi. Impotenssin vastakohta on [[potenssi]] eli yhdyntäkyky.

Impotenssi johtuu [[erektiohäiriö]]stä; erektiohäiriöinen ei kuitenkaan välttämättä ole yhdyntäkyvytön eli impotentti.

Arviolta kymmenisen prosenttia miehistä kärsii heikosta tai puuttuvasta erektiokyvystä.<ref>http://www.tohtori.fi/?page=2442205&id=2576916</ref> Impotenssilla on lukuisia syitä, kuten jännitys ja [[stressi]], [[sairaus]], [[alkoholi]], [[masennus]], sydän- ja verisuonitaudit, neurologiset häiriöt (mm. [[MS-tauti]]), [[hormoni]]toiminnan häiriöt ja lääkkeet. [[Tupakointi]] lisää impotenssin riskiä ja saattaa pahentaa sitä.

Impotenssin hoito riippuu sen taustalla olevasta syystä. [[Prostaglandiini]]pistos on mahdollinen, mutta saattaa aiheuttaa huomattavan pitkäkestoisen, jopa tuntien mittaisen erektion. Jos impotenssin syynä ei ole seksuaalisen halun puute, saatetaan käyttää tablettilääkettä, kuten [[sildenafiili]]a. Jos impotenssin ovat aiheuttaneet siittimen verisuoniongelmat, se voidaan korjata kirurgisella hoitotoimenpiteellä. Kaikkiaan impotenssin ennuste on varsin hyvä.

==Lähteet==
<references/>

==Katso myös==

* [[Erektiohäiriö]]

[[Luokka:Andrologia]]
[[Luokka:Seksuaalisuus]]

[[da:Impotens]]
[[de:Erektile Dysfunktion]]
[[en:Erectile dysfunction]]
[[es:Disfunción eréctil]]
[[fr:Impuissance]]
[[nl:Impotentie]]
[[pl:Impotencja]]
[[pt:Disfunção erétil]]
[[zh:阳痿]]

Versio 1. helmikuuta 2009 kello 16.55

Impotenssi on eräs japanilainen juoma joka nautitaan kylmänä ja alkoholin kanssa.