Ero sivun ”Keskustelu:Patriarkan syksy” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 095 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
::Olet oikeassa, Riisipuuro. Varmasti tällaisista asioista olisi tuloksellisinta keskustella nimenomaan kahvihuoneessa. Toisaalta minulla ei nyt taida olla aikaa muotoilla ajatuksiani suurempaa foorumia varten ja osallistua mahdollisesti kumpuavaan jatkokeskusteluun. Wikipediassa olen lähinnä satunnaiskirjoittaja enkä tahtoisi sitoa itseäni esimerkiksi keskustelujen kautta. Toisaalta mielessäni on aiemmin käynyt, että kenties joskus tulevaisuudessa kirjoittaisin esimerkiksi näistä asioista subjektiivisella käyttäjäsivullani (oikea termi taitaa olla ''Wikipedia-essee''?). Tässä siis puolusteluni... --[[Käyttäjä:Tammikuu|Tammikuu]] 9. elokuuta 2008 kello 01.12 (EEST)
 
:On varsin harvinaista, että kovakantiset kirjat olisivat nidottuja. Tietokannoissa mainitaan usein vain sidottu/nidottu-tieto. Kun artikkelia tai sen tietolaatikkoa verrataan muihin kirja-artikkeleihin, tuloksesta tulee ylityöstetyn näköinen ja epäyhtenäinen muihin.
 
:Myöskään sarjojen nimen pitkää muotoa ei löydä tietokannoista, joten artikkelien tekijät käyttävät yleensä lyhyttä muotoa. Yksinkertainen on kaunista. Lisäksi ainakin minun tekemieni kirja-artikkelien lopussa on merkitty kirja kirjaviite-mallinella Lähteet-otsikon alla, ja mallinetta tai sen muotoa yleensä käytettäessä nähdään selvästi, että kyse on WSOY:n sarjasta. Mallinetta ollaan muuttamassa ([[Malline:Kirja-päivitys]]), eikä sarja-kohtaa näy olevan suomennos-kohdan alla. Mallineen keskustelusivulla voisi kysyä asiasta.
 
:Jos suomenkielisestä artikkelista löytyvät vain perustiedot, kannattaa avata sen interwiki-linkki. Suomenkieliset artikkelit ovat tynkinäkin käteviä nimenomaan tämän ominaisuuden vuoksi. --[[Käyttäjä:Thi|Thi]] 9. elokuuta 2008 kello 01.47 (EEST)

Navigointivalikko