Ero sivun ”Keskustelu:Patriarkan syksy” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
(Ak: Uusi sivu: Tein artikkeliin joukon muutoksia muutama päivä sitten, joista pari hetipian oli kumottu. Tässä perustelen palautuksiani. Ensinnäkin palautin '''julkaisuasu'''tietoihin tiedon ...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
 
''Patriarkan syksy'' -artikkeli on mielestäni ongelmallinen, sillä se periaatteessa ei sano mitään itse romaanista. Kaikki artikkeliin kirjatut tiedot ovat löydettävissä kunnankirjaston tietokoneelta. Pitäisin suositeltava ottaa ohjenuoraksi, että tällaisia artikkeleita, joissa romaanin luonne jää täysin vaille valaisua, pyrittäisin olemaan luomatta, ellei osaa sanoa romaanista itsenäisenä kulttuuriluomuksena mitään ensyklopedisesti olennaista. Tälläisesta artikkelista ei ole tiedonetsijälle mitään hyötyä, ja jos hän esimerkiksi linkkien kautta ohjautuu tällaiseen nolla-artikkeliin kovin monta kertaa, hänen luottamuksensa Wikipedian käyttökelpoisuuteen saattaa nakertua. Itse esimerkiksi avasin linkin kiinnostuneena näkemään, mitä tästä García Márquezin romaanista on artikkeliin kirjoitettu. Kannattaa mielestäni tarkkaan pohtia kriittisesti myös, milloin on paikallaan referoida kirjan takakansitekstiä tai kustantajan mainostekstiä Wiki-ensyklopediaan. --[[Käyttäjä:Tammikuu|Tammikuu]] 9. elokuuta 2008 kello 00.12 (EEST)
 
:Esiin nostamasi kysymykset liittyvät muihinkin kirja-artikkeleihin kuin tähän, joten parasta olisi jos ottaisit asiat esille [[Wikipedia:Kahvihuone (käytännöt)|kahvihuoneessa]]. Terv. --9. elokuuta 2008 kello 00.50 (EEST)--
21 188

muokkausta

Navigointivalikko