Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Ulrika” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Jalousie (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 11: Rivi 11:


::Ymmärrän ratkaisusi. Keskustelusivua en mielelläni lähde suojaamaan, joten katsotaan muita ratkaisuja. --[[Käyttäjä:Agony|Agony]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Agony|403]]) 9. heinäkuuta 2008 kello 05.35 (UTC)
::Ymmärrän ratkaisusi. Keskustelusivua en mielelläni lähde suojaamaan, joten katsotaan muita ratkaisuja. --[[Käyttäjä:Agony|Agony]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Agony|403]]) 9. heinäkuuta 2008 kello 05.35 (UTC)

== Tutustumiseni toimintaasi Wikipediassa ==

Minä aloitin muokkaushistoriani Wikipediassa varsinaisesti vajaat viisi kuukautta sitten. Minut toi tänne pyrkimys pieneltä osaltani parantaa Wikipedian sisältöä sivuharrastusmielessä. Luonnehtisin asennoitumistani rauhaa rakastavaksi ja hyväntahtoiseksi; ainakin pyrin käyttäytymään siten. Pian kuitenkin huomasin, että wikimaailmaan on pesiytynyt myös joukko ikäviä piirteitä. Panin merkille, että kovin usein nuo ikävät piirteet olivat kytköksissä tietyn käyttäjän toimintaan. Puhun nyt sinusta, [[Käyttäjä:Ulrika]]sta.

Mitä huomioita tein toimintaasi seuratessani?

* Eliminoit muitten käyttäjien tekemiä, hyvää tarkoittavia muokkauksia, jotka vähän tarkemmalla perehtymisellä osoittautuisivat järkeviksi ja hyödyllisiksi.
* Sinun saattaa olla suunnattoman vaikeaa tunnustaa erehdystäsi. Koko todistelusi etenee joskus jopa absurdiuteen yrittäessäsi säilyttää kasvosi.
* Ajettuasi itsesi riitaan saatat pyrkiä sormeilemaan sitä todistusaineistoa, joka sotii kantaasi vastaan.
* Vainoat käyttäjiä, joitten koet loukanneen sinua. Käyt systemaattisesti läpi heidän muokkaushistoriaansa ja teet heidän muokkauksiinsa korjauksia vaihtelevalla menestyksellä.
* Sallit itsellesi sellaisia rikkeitä, joita muille et salli.
* Teet sivuihin myös sellaisia kielenhuollon korjauksia, jotka kielenhuollon yleisten periaatteiden nimessä heikentävät korjaamiesi kohtien kielenhuollollista tasoa.
* Elättelet virheellistä käsitystä toimintasi täydestä viattomuudesta. Siksi et pysty lainkaan terveesti ottamaan vastaan jopa hyvin hellävaraisen kohteliaasti muotoiltua palautetta rikkeistäsi vaan kuvittelet palautteen sinuun kohdistuvaksi vainoksi. Hyvä esimerkki löytyy [[Keskustelu käyttäjästä:Aulis Eskola|Aulis Eskolan keskustelusivuilta]] muutaman päivän takaa.
* Asenteellasi, käytökselläsi ja toiminnallasi aiheutat ansaitsematonta mielipahaa monelle Wikipedian käyttäjälle.
Perustelut ovat löydettävissä käyttäjähistoriaasi riittävän hyvin tutustumalla.

Pari kuukautta sitten vapunpäivänä kello 06.30–07.07 tulit näyttävällä ryminällä minun keskustelusivulleni. Kysyit, miksi olin uudelleenohjannut toiselle sivulle minitynkäsi [[Valko (kuvitteellinen hevonen)]], jota et ollut koettanut parannella yli yhdeksään kuukauteen (18. heinäkuuta 2007).

Vastaan nyt lopulta jollain tavalla kysymykseesi: Käyttäjähistoriasi Wikipediassa alkaa 23.2.2006, joten sinulta voisi edellyttää sen verran [[Wikipedia:Hauki on kala|muokkausperiaatteiden]] tuntemusta ja hallintaa, että välttäisit luomasta kovasti ”hauki on kala”-tyyppiseltä haiskahtavaa minitynkää, semminkin kun olet ollut [[Keskustelu käyttäjästä:85.157.111.30|innostunut varoituksia niistä jakelemaan]].

Silti tulit keskustelusivulleni tiedustelemaan, miksi olin uudelleenohjannut minitynkäsi. Ryyditit tiedusteluasi puheenvuorossasi muun muassa näillä argumenteilla:
* ”Olin ylpeä aloituksestani”
* ”Kaipaisin perusteluja, miksi juuri tämä potentiaalisesti laaja sivu katosi”

Jos tarkoituksesi oli argumenteillasi herättää minussa sääliä, syyllisyyttä, katumusta tai pelkoa, et siinä onnistunut. Tulos oli kovin päinvastainen.

Surutta merkitset muitten wikialoittelijoiden minitynkiä roskaksi, mutta niin ei saa tehdä sinun minityngillesi.

Surutta minä nyt lähden ikuiselle wikilomalle. Nimittäin rakastan rauhaa ja olen mieluummin tekemisissä hyväntahtoisten ihmisten kanssa. Vapunpäivän aamun jälkeen sellainen ei täällä olettaakseni enää ollut riittävässä määrin mahdollista, kun olin sinua loukannut. -- [[Käyttäjä:Jalousie|Jalousie]] 9. heinäkuuta 2008 kello 13.13 (UTC)

PS. Tsemppiä ''Seitsemän veljeksen'' läpikahlaamiseen!

Versio 9. heinäkuuta 2008 kello 16.13


Kielenhuoltoasioille on nyt perustettu oma kahvihuone, jossa ongelmista voidaan keskustella laajemmin.


Vanhat jutut ovat arkistossa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 8.

Arkistoinnista

Moi, arkistoithan vastaisuudessa vain yli kuukauden vanhat keskustelut kiitos. --Agony (403) 9. heinäkuuta 2008 kello 05.25 (UTC)

Kyllä. Näin olen aina tehnyt, mutta tässä ei ollut muuta mahdollisuutta. Sivu alkoi taas täyttyä erään käyttäjän heittämistä lätkistä, ja ajattelin että en rupea poistamaan mallineita vaan arkistoin ja sitten jatketaan taas normaalisti puhtaalta pöydältä. Eiköhän tilanne pian taas normalisoidu. Näin ainakin toivon. Yksi mahdollisuus on tietysti lukita keskustelusivuni vähäksi aikaa, ja toivon että teet sen jos häiriköinti jatkuu. Parhaiten rauhoittaisi tilannetta esto häiriköijälle, kuten yleensä tehdään, mutta tässä on ilmeisesti syitä, joiden vuoksi sitä ei nyt tehdä. --Ulrika 9. heinäkuuta 2008 kello 05.30 (UTC)
Ymmärrän ratkaisusi. Keskustelusivua en mielelläni lähde suojaamaan, joten katsotaan muita ratkaisuja. --Agony (403) 9. heinäkuuta 2008 kello 05.35 (UTC)

Tutustumiseni toimintaasi Wikipediassa

Minä aloitin muokkaushistoriani Wikipediassa varsinaisesti vajaat viisi kuukautta sitten. Minut toi tänne pyrkimys pieneltä osaltani parantaa Wikipedian sisältöä sivuharrastusmielessä. Luonnehtisin asennoitumistani rauhaa rakastavaksi ja hyväntahtoiseksi; ainakin pyrin käyttäytymään siten. Pian kuitenkin huomasin, että wikimaailmaan on pesiytynyt myös joukko ikäviä piirteitä. Panin merkille, että kovin usein nuo ikävät piirteet olivat kytköksissä tietyn käyttäjän toimintaan. Puhun nyt sinusta, Käyttäjä:Ulrikasta.

Mitä huomioita tein toimintaasi seuratessani?

  • Eliminoit muitten käyttäjien tekemiä, hyvää tarkoittavia muokkauksia, jotka vähän tarkemmalla perehtymisellä osoittautuisivat järkeviksi ja hyödyllisiksi.
  • Sinun saattaa olla suunnattoman vaikeaa tunnustaa erehdystäsi. Koko todistelusi etenee joskus jopa absurdiuteen yrittäessäsi säilyttää kasvosi.
  • Ajettuasi itsesi riitaan saatat pyrkiä sormeilemaan sitä todistusaineistoa, joka sotii kantaasi vastaan.
  • Vainoat käyttäjiä, joitten koet loukanneen sinua. Käyt systemaattisesti läpi heidän muokkaushistoriaansa ja teet heidän muokkauksiinsa korjauksia vaihtelevalla menestyksellä.
  • Sallit itsellesi sellaisia rikkeitä, joita muille et salli.
  • Teet sivuihin myös sellaisia kielenhuollon korjauksia, jotka kielenhuollon yleisten periaatteiden nimessä heikentävät korjaamiesi kohtien kielenhuollollista tasoa.
  • Elättelet virheellistä käsitystä toimintasi täydestä viattomuudesta. Siksi et pysty lainkaan terveesti ottamaan vastaan jopa hyvin hellävaraisen kohteliaasti muotoiltua palautetta rikkeistäsi vaan kuvittelet palautteen sinuun kohdistuvaksi vainoksi. Hyvä esimerkki löytyy Aulis Eskolan keskustelusivuilta muutaman päivän takaa.
  • Asenteellasi, käytökselläsi ja toiminnallasi aiheutat ansaitsematonta mielipahaa monelle Wikipedian käyttäjälle.

Perustelut ovat löydettävissä käyttäjähistoriaasi riittävän hyvin tutustumalla.

Pari kuukautta sitten vapunpäivänä kello 06.30–07.07 tulit näyttävällä ryminällä minun keskustelusivulleni. Kysyit, miksi olin uudelleenohjannut toiselle sivulle minitynkäsi Valko (kuvitteellinen hevonen), jota et ollut koettanut parannella yli yhdeksään kuukauteen (18. heinäkuuta 2007).

Vastaan nyt lopulta jollain tavalla kysymykseesi: Käyttäjähistoriasi Wikipediassa alkaa 23.2.2006, joten sinulta voisi edellyttää sen verran muokkausperiaatteiden tuntemusta ja hallintaa, että välttäisit luomasta kovasti ”hauki on kala”-tyyppiseltä haiskahtavaa minitynkää, semminkin kun olet ollut innostunut varoituksia niistä jakelemaan.

Silti tulit keskustelusivulleni tiedustelemaan, miksi olin uudelleenohjannut minitynkäsi. Ryyditit tiedusteluasi puheenvuorossasi muun muassa näillä argumenteilla:

  • ”Olin ylpeä aloituksestani”
  • ”Kaipaisin perusteluja, miksi juuri tämä potentiaalisesti laaja sivu katosi”

Jos tarkoituksesi oli argumenteillasi herättää minussa sääliä, syyllisyyttä, katumusta tai pelkoa, et siinä onnistunut. Tulos oli kovin päinvastainen.

Surutta merkitset muitten wikialoittelijoiden minitynkiä roskaksi, mutta niin ei saa tehdä sinun minityngillesi.

Surutta minä nyt lähden ikuiselle wikilomalle. Nimittäin rakastan rauhaa ja olen mieluummin tekemisissä hyväntahtoisten ihmisten kanssa. Vapunpäivän aamun jälkeen sellainen ei täällä olettaakseni enää ollut riittävässä määrin mahdollista, kun olin sinua loukannut. -- Jalousie 9. heinäkuuta 2008 kello 13.13 (UTC)

PS. Tsemppiä Seitsemän veljeksen läpikahlaamiseen!