Ero sivun ”QuakeNet” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
339 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Käyttäjän 74.73.14.141 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Teppuli tekemään versioon.)
 
; G (help@quakenet.org) "NewServ HelpMod 2"
: G päivystää #help kanavalla. Siltä voi kysyä apua QuakeNet:iin liittyviin kysymyksiin kirjoittamalla /MSG G HELP. G:tä ei ole mahdollista saada omalle kanavalle.
; L (TheLBot@lightweight.quakenet.org) "The lean, mean opping machine."
: L on QuakeNetin kevyt kanavanhallintabotti. Siinä ei ole kaikkia samoja ominaisuuksia kuin Q-botissa, mutta se riittää aivan mainiosti useimmille kanaville. Myöskään vaatimukset L-botin saamiseksi kanavalle eivät ole niin suuret. L-botti kehitettiin, koska Q-botti alkoi kuluttaa liikaa palvelintehoa.
; Q (TheQBot@CServe.quakenet.org) "The Q Bot"
: Q-botti on ensimmäinen kanavahallintabotti. L,S ja Q botit tunnistavat käyttäjät "Q-tunnuksen" perusteella. Nykyään suositellaan L-bottia Q-botin sijaan. Q-botissa on muutamia lisäkomentoja ja vähemmän rajoituksia. Sen arvostus on pikkuhiljaa hiipumassa. Nykyään Q-bottia on vaikea saada omalle kanavalle.
 
; S (TheSBot@spamscan.quakenet.org) "SpamScan v2.07"
Kanavan hallussapito on luotettavaa, jos siellä on L- tai Q-botti ja käyttäjät pitävät omat Q-tunnuksensa salasanan omana tietonaan eivätkä anna oikeuksia ihmisille, joihin eivät ei luota. Suurehko ongelma QuakeNetissä on [[Roskaposti|mainosbotit]] — siihen ei ole vielä kunnollista ratkaisua.
 
QuakeNetissä ei ole nimimerkkipalvelua. Tämä tarkoittaa sitä, että nimimerkkiään ei voi rekisteröidä vaan se on kaikkien saatavilla heti sen vapauduttua. Mutta jos vaihdat oman nimimerkkisi QuakeNetin palvelun tai IRC-operaattorin nimimerkin kaltaiseksi, sinut poistetaan verkosta tai sinulle voidaan asettaa lyhyt pääsykielto verkkoon. QuakeNet tarkistaa aina verkkoon liityttäessä, onko koneella avonaisia välityspalvelimia. Tämä on varotoimi häirintäbotteja vastaan. QuakeNetiin ei pääse root-käyttäjätunnuksella, ja se rajoittaa yhdestä IP-osoitteesta tulevien yhteyksien määrän viiteen, jos käyttäjällä ei ole erikoisoikeuksia. Muutamien palveluntarjoajien kohdalla, joilta tulee suurin osa häiriköinnistä, on tämä rajoitus asetettu kahteen yhteyteen. Tämän voi ylittää hetkellisesti, mutta siitä saa helposti lyhyen pääsykiellon QuakeNetiin.
 
== Historia ==
10

muokkausta

Navigointivalikko