Ero sivun ”MV Agusta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Leksas (keskustelu | muokkaukset)
Leksas (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:MV Agusta F4 Senna.jpg|thumb|right|MV Augusta F4 Senna]]
[[Kuva:MV Agusta F4 Senna.jpg|thumb|right|MV Augusta F4 Senna]]


'''MV-Agusta''' on yksi maailman arvostetuimmista ja halutuimmista moottoripyörämerkeistä motoristien keskuudessa nykyään etuinaan pyörien ulkonäkö, teho ja ajo-ominaisuudet. Hinnat ovat kuitenkin eri tasolla [[japani]]laisten ja muiden italialaisten paitsi [[Ducati]]n kanssa.
'''MV-Agusta''' on [[italia]]lainen moottoripyörämerkki.


==Historia==
==Historia==

Versio 8. helmikuuta 2008 kello 22.34

MV Augusta F4 Senna

MV-Agusta on yksi maailman arvostetuimmista ja halutuimmista moottoripyörämerkeistä motoristien keskuudessa nykyään etuinaan pyörien ulkonäkö, teho ja ajo-ominaisuudet. Hinnat ovat kuitenkin eri tasolla japanilaisten ja muiden italialaisten paitsi Ducatin kanssa.

Historia

MV-Agusta perustettiin Milanossa vuonna 1945.

1950-, 1960- ja 1970-luvulla MV Augusta kuului MotoGP:n maailmanmestaruussarjan parhaimpiin pyöriin. Monet pyöräilijät, kuten Carlo Ubbiali, John Surtees, Mike Hailwood, Giacomo Agostini ja Phil Read voittivat useita mestaruuksia juuri MV Augustalla.

1991 Cagiva group S.p.A osti MV Agusta -tuotenimen ja pitkän tauon jälkeen vuonna 1997 esiteltiin uusi F4 Serie ORO 750cc.

Vuoden 2004 joulukuussa MV Agusta motorcycles S.p.A/Cagiva group myytiin malesialaiselle automerkille Protonille. Tämä tosin ei vaikuttanut kuin budjetin ja tuotannon kasvamiseen, yhtiön johdossa on edelleen Giovanni ja Claudio Castiglioni, henkilöt jotka perustivat Cagiva-merkin vuonna 1978. Pääsuunnittelijana toimii Massimo Tamburini, jonka käsialaa ovat monet virstanpylväät ja legendat moottoripyöräteollisuudessa kuten Cagiva Freccia 125, Ducati 916, Cagiva Mito, Cagiva Raptor sekä MV-Agusta F4 ja Brutale. Tehtaita on neljä, ja ne ovat kaikki Italiassa: päämaja Schirannassa, Morazzonissa, Cassinettassa sekä CRC (centro riserche cagiva) San Marinossa.

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.