Ero sivun ”Pederastia” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
696 merkkiä lisätty ,  17 vuotta sitten
lisätty tietoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
(lisätty tietoa)
'''Pederastia'''lla tarkoitetaan ensisijaisesti antiikin Kreikan kulttuurissa aikuisen miehen ja nuorukaisen välistä seksuaalissävytteistä suhdetta. MyöhemminPerinteinen sanallaaikuistumisriitti onoli ollutvarhaiseen vastaavateini-ikään tulleen nuoren antaminen isän valitseman miehen kasvatettavaksi. Tähän pojan ja miehen väliseen suhteeseen sisältyi homoseksuaalisuutta: pojan oli asetuttava naisen asemaan oppiakseen ymmärtämään rakkauden ja huomioonottamisen merkitys. kuinOn homoseksuaalisuudellaoletettu, nykyiseminettei enemmältipederastiaan sama kuinkuulunut [[pedofiliaanaaliyhdyntä|anaaliyhdyntöjä]]lla.
 
Aikuisella iällä nuorukaisen odotettiin menevän naimisiin vanhempien hyväksymän tai valitseman naisen kanssa, eikä aikuisten miesten välistä homoseksuaalisuutta välttämättä suvaittu sen enempää kuin nykyaikana. Kreikkalaisen kasvatuksen ääripäitä olivat ateenalaisten sivistyneenä ja hienostuneena pitämät tavat ja spartalaisten äärimmäiseen itsekuriin perustuva poikien kasvatus sotureiksi. Spartalaisten pederastiasta ei ole arkeologisia todisteita, sen sijaan ateenasta ja muista kreikan kaupunkivaltioista niitä on löytynyt runsaasti.
 
 
 
On kuitenkin oletettu, ettei pederastiaan kuulunut [[anaaliyhdyntä|anaaliyhdyntöjä]], ja että poikaa kannustettiin aktiiviseksi.
 
{{tynkä}}
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko