Ero sivun ”Epiphone” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
76 merkkiä poistettu ,  13 vuotta sitten
p
Käyttäjän 80.221.254.207 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Ras tekemään versioon.
p (Käyttäjän 80.221.254.207 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Ras tekemään versioon.)
[[Kreikka]]lainen [[Anastasios Stathopoulo]]s muutti 1800-luvun lopulla [[Turkki]]in, jossa hän valmisti erilaisia kielisoittimia. Staphopoulos muutti perheineen [[Yhdysvallat|Yhdysvaltoihin]] vuonna [[1903]] ja sukunimi lyheni samalla muotoon Staphopoulo. Vuonna [[1915]] yritys siirtyi Epimanondas Stathopoulon omistukseen. Vuonna [[1924]] rekisteröitiin tuotemerkki Epiphone. Gibson ja Epiphone kilpailivat 1920- ja 30-luvuilla samoilla markkinoilla. [[Toinen maailmansota|Toisen maailmansodan]] jälkeen Epiphonen myynti laski. Gibsonin emoyhtiö Chicago Musical Instruments osti Epiphonen vuonna [[1957]] ja Epiphone-kitaroiden valmistus siirtyi Kalazoon tehtaille. [[1970-luku|1970-luvulla]] Epiphone siirtyi [[Japani]]in. Tehtaalla valmistettiin omia malleja sekä hiukan muunneltuja Gibson-malleja. Nykyisin Epiphone-kitaroita tehdään [[Nashville]]ssä, [[Kiina]]ssa ja Koreassa.
 
Epiphonen tehtaalla käytettiin jo sen alkuvuosina aikaa sähkökitaroiden ja uusien laitteiden kehittämiseen. Esimerkiksi niin sanottu [[wahwah|wah-wah]]-pedaali on Epi Stathopoulon kehittämä. Epiphone valmistaa nykyisin akustisia ja sähkökitaroita, sähköbassoja, vahvistimia sekä muita kitaratarvikkeita.Epiphone les paul on yksi tunnetuimmista epiphonen ''tekemistä'' kitaroista.
 
==Lähteet==
57 205

muokkausta

Navigointivalikko