Ero sivun ”Asianajotoimisto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
26 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(→‎Aiheesta muualla: poistettu tarpeeton luokka)
pEi muokkausyhteenvetoa
'''Asianajotoimisto''' on oikeusalan palveluita tarjoava yritys, jonka tulee asianajajalain mukaan aina olla asianajajan tai asianajajien omistama. [[Asianajaja]]n ammattinimikettä saa käyttää vain [[Suomen Asianajajaliitto]]on kuuluva lakimies. Asianajaja on aina henkilökohtaisessa vastuussa toimiston asiakkalleasiakkaalle huolimattomuudella aiheutetusta vahingosta, vaikka toimisto olisi osakeyhtiömuotoinen. Asianajotoimistolla on oltava [[vastuuvakuutus]] asiakkaalle aiheutetun vahingon varalta.
 
Suomen suurimmissa asianajotoimistoissa oli yli sata lakimiestä. Valtaosassa toimistoja on kuitenkin vain yksi tai kaksi lakimiestä.
 
Suomessa on myös valtion omistamia julkisia oikeusaputoimistoja. Niissä toimivat julkiset oikesuavustajatoikeuisavustajat voivat olla myös Asianajajaliiton jäseniä, eli asianajajia. Sen sijaan [[lakiasiaintoimisto|lakiasiantoimistoissa]] työskentelevät lakimiehet eivät ole asianajajia, eivätkä ole julkisen valvonnan alaisia. NissäNiissä vastuu asiakkaalle aiheutuneesta vahingosta voi rajautua vain yhtiön osakepääomaan, eikä vastuuvakuutusta välttämättä ole.
 
Suomessa on hieman yli 1000 asianajotoimistoa.
2 335

muokkausta

Navigointivalikko