Ero sivun ”Fra Bartolomeo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: thumb '''Fra Bartolomeo''' eli '''Fra Bartolommeo (di Pagholo)''' (14721517), joka tunnettiin myös nimellä '''Baccio della Porta''', o...
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Fra Bartolomeo 001.jpg|thumb]]
[[Kuva:Fra Bartolomeo 001.jpg|thumb]]


'''Fra Bartolomeo''' eli '''Fra Bartolommeo (di Pagholo)''' ([[1472]] – [[1517]]), joka tunnettiin myös nimellä '''Baccio della Porta''', oli [[italia]]lainen [[renessanssi]]taiteilija, joka keskittyi uskonnollisiin aiheisiin.
'''Fra Bartolomeo''' eli '''Fra Bartolommeo (di Pagholo)''' ([[1472]] – [[1517]]), joka alkuperäiseltä kutsumanimeltään '''Baccio della Porta''', oli [[italia]]lainen [[renessanssi]]taiteilija, joka keskittyi uskonnollisiin aiheisiin.
{{tynkä}}


== Elämä ==
Baccio oli kotoisin Toskanasta, Savignano di Praton pikkukaupungista. Hän sai lisänimen Baccio della Porta, koska hänen kotinsa oli lähellä kaupunginporttia.
Hän opiskeli aikansa maalareiden oppipoikana kaksitoistavuotiaasta asti.

1490-luvulla hän viehättyi [[Girolamo Savonarola]]n ajatuksista, että taiteen ainoa hyväksyttävä tarkoitus on kertoa lukutaidottomalle rahvaalle Raamatun tapahtumista. Hänestä tuli dominikaanien maallikkoveli vuonna 1500, ja hän otti nimen Fra Bartolomeo (Veli Bartolomeo).

{{tynkä}}
[[Luokka:Italialaiset taidemaalarit]]
[[en:Fra Bartolomeo]]
[[en:Fra Bartolomeo]]

[[de:Fra Bartolommeo]]
[[es:Fray Bartolomeo]]
[[fr:Fra Bartolomeo]]
[[gl:Fra Bartolommeo]]
[[it:Fra Bartolomeo]]
[[nl:Fra Bartolommeo]]
[[ja:フラ・バルトロメオ]]
[[no:Fra Bartolommeo]]
[[pl:Fra Bartolomeo]]
[[pt:Fra Bartolommeo]]
[[ru:Фра Барталомео]]
[[sv:Fra Bartolommeo]]
[[uk:Бартоломмео Фра]]

Versio 10. maaliskuuta 2007 kello 12.57

Fra Bartolomeo eli Fra Bartolommeo (di Pagholo) (14721517), joka alkuperäiseltä kutsumanimeltään Baccio della Porta, oli italialainen renessanssitaiteilija, joka keskittyi uskonnollisiin aiheisiin.

Elämä

Baccio oli kotoisin Toskanasta, Savignano di Praton pikkukaupungista. Hän sai lisänimen Baccio della Porta, koska hänen kotinsa oli lähellä kaupunginporttia. Hän opiskeli aikansa maalareiden oppipoikana kaksitoistavuotiaasta asti.

1490-luvulla hän viehättyi Girolamo Savonarolan ajatuksista, että taiteen ainoa hyväksyttävä tarkoitus on kertoa lukutaidottomalle rahvaalle Raamatun tapahtumista. Hänestä tuli dominikaanien maallikkoveli vuonna 1500, ja hän otti nimen Fra Bartolomeo (Veli Bartolomeo).

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.