Ero sivun ”Yoshirō Nakamatsu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ipr1 (keskustelu | muokkaukset)
p Ipr1 siirsi sivun Yoshirō NakaMats uudelle nimelle Yoshirō Nakamatsu: nimi
Ipr1 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Nakamatsu.jpg|thumb|Yoshirō NakaMats]]
[[Tiedosto:Nakamatsu.jpg|thumb|Yoshirō NakaMats]]
{{viitteetön}}
{{viitteetön}}
'''Yoshiro NakaMats''' (syntyjään 中松 義郎, '''Nakamatsu Yoshirō'''), on [[japani]]lainen [[26. heinäkuuta]] vuonna [[1928]] syntynyt keksijä, jolla omien sanojensa mukaan on nimissään enemmän patentteja kuin kenelläkään muulla ihmisellä.{{lähde}}
'''Yoshiro Nakamatsu''' ({{k-ja|中松 義郎|Nakamatsu Yoshirō}}, tunnettu myös nimellä '''NakaMats'''), on [[japani]]lainen [[26. heinäkuuta]] vuonna [[1928]] syntynyt keksijä, jolla omien sanojensa mukaan on maailman ennätysmäärä [[patentti|patentteja]].<ref>{{Verkkoviite | osoite = https://history-computer.com/ModernComputer/Basis/floppy_disk.html | nimeke = Floppy disk | viitattu = 18.10.2020 | kieli = {{en}} }}</ref>


==Saavutukset==
==Saavutukset==

Versio 18. lokakuuta 2020 kello 02.11

Yoshirō NakaMats

Yoshiro Nakamatsu (jap. 中松 義郎, Nakamatsu Yoshirō, tunnettu myös nimellä NakaMats), on japanilainen 26. heinäkuuta vuonna 1928 syntynyt keksijä, jolla omien sanojensa mukaan on maailman ennätysmäärä patentteja.[1]

Saavutukset

NakaMats on ilmoittanut saavuttaneensa 3 200 patenttia. NakaMats esittää kuuluisimmiksi keksinnöikseen mm. kerosiinipumppua sekä 1950-luvulla keksimäkseen väittämäänsä tietokoneen levykettä. IBM:llä on oikeudet yhteensä 14 NakaMatsin patenttiin.

Menetelmä keksintöjen tekoon

NakaMatsilla on erityinen menetelmä, joka hänen mukaansa auttaa tekemään keksintöjä. Hän viettää aikaa ensin rauhallisessa kullalla vuoratussa huoneessa,[2] jossa hänen mukaansa aivot ”tyhjentyvät melusta”. Sitten hän viettää hetken ”dynaamisessa huoneessa”, jossa voi kuunnella musiikkia ja käyttää tietokonetta. Tämä saa hänet luovaan tilaan. Paras vuorokaudenaika keksinnöille on keskiyön ja aamuneljän välillä. NakaMats välttää yli neljän tunnin unia, koska ne laskevat hänen mukaansa aivojen energiaa. Hän myös syö vain yhden aterian päivässä. Monet keksinnöistään NakaMats on tehnyt sukeltaessaan veden alla. Hän uskoo, että aivojen normaalia alempi hapen määrä auttaa ajattelussa. Hän on keksinyt veden alla toimivat muistiinpanovälineet työskentelyä varten.

Muuta

NakaMatsin sukunimi oli aiemmin Nakamatsu, mutta hän vaihtoi sen kirjoitusasun muotoon "NakaMats", koska hän ajatteli sen kuvaavan helpommin sen lausumisasua ulkomaalaisillelähde?. Hänen äidin isänsä oli keksinnöistä innostunut lääkäri ja hänen äitinsä oli opettaja. NakaMatsilla on kolme lasta.

NakaMatsin tavoitteena on elää 144-vuotiaaksi. Hän uskoo sen olevan mahdollista itse kehittämällään elämäntavalla, johon kuuluu esimerkiksi normaalia niukempi ruokavalio, lihasten harjoitusta sekä tietyt määrät unta ja seksiä. NakaMats ottaa valokuvan jokaisesta ateriastaan ja tapaamastaan ihmisestä.lähde?

NakaMats työskentelee omassa instituutissaan Akasakassalähde?. Hän on kirjoittanut kirjoja ja luennoi ulkomailla luovuudesta. Hän on myös yrittänyt päästä mukaan Japanin politiikkaan, mutta ei ole tullut valituksi.

Lähteet

Viitteet

  1. Floppy disk history-computer.com. Viitattu 18.10.2020. (englanniksi)
  2. Lidz, Franz: Dr. NakaMats, the Man With 3300 Patents to His Name Smithsonian Magazine. joulukuu 2012. Viitattu 21.1.2020.