Ero sivun ”Salomonsaarten dollari” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
80 merkkiä poistettu ,  5 vuotta sitten
Botti poisti linkin tiedostoon Salomonaj_cendaj_moneroj.jpg, koska käyttäjä Revent on poistanut tiedoston Commonsista. Syy: Per c:Commons:Deletion requests/File:Salomonaj cendaj moneroj.jpg.
(luokka, käännösmalline)
(Botti poisti linkin tiedostoon Salomonaj_cendaj_moneroj.jpg, koska käyttäjä Revent on poistanut tiedoston Commonsista. Syy: Per c:Commons:Deletion requests/File:Salomonaj cendaj moneroj.jpg.)
 
== Kolikot ==
Vuonna 1977 julkaistiin kolikkosarja, johon kuuluivat 1, 2, 5, 10 ja 20 sentin kolikot, sekä 1 dollarin kolikko. Senttikolikot olivat saman kokoisia, painoisia ja värisiä kuin vastaavat Australian kolikot. 1 dollarin kolikko oli seitsenkulmion muotoinen ja valmistettu kuparinikkelisekoituksesta.[[File:Salomonaj cendaj moneroj.jpg|thumb|Salomonsaarten nykyinen kolikkosarja]]
 
Vuonna 1985 1 ja 2 sentin kolikot alettiin valmistaa pronssipäällystetystä teräksestä. Vuonna 1990 5, 10 ja 20 sentin kolikoissa siirryttiin nikkelipäällysteisiin teräskolikkoihin. Vuonna 1988 julkaistiin uusi 50 sentin kolikko, joka oli 12-kulmainen ja materiaaliltaan kuparinikkelisekoitetta. Korkean inflaation vuoksi 1 ja 2 sentin kolikoille tarve väheni kun tuotteiden hintoja alettiin pyöristää lähimpään 5 senttiin.
38 329

muokkausta

Navigointivalikko