Ero sivun ”Bumling” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
merkittävyyslätkä pois per keskustelu
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
kh, w, ongelmamallineita
Rivi 1: Rivi 1:
[[File:Bumling.jpg|thumb|Bumling-riippuvalaisin.]]
[[File:Bumling.jpg|thumb|Bumling-riippuvalaisin.]]
'''Bumling''' on ruotsalaisen [https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Pehrson Anders Pehrsonin] vuonna 1968 suunnittelema riippuvalaisin. Valaisinta valmisti ruotsalainen Ateljé Lyktan. Bumling-valaisinperhe laajeni 1970-luvulla ja valaisimia tehtiin kuudessa eri koossa, jotka ovat halkaisijaltaan: 190, 250, 300, 400, 485 ja 600 mm. Bumling-valaisimia on valmistettiin myös useissa eri väreissä. Riippuvalaisinten lisäksi tuotannossa oli myös jalkavalaisimia ja seinävalaisimia.
'''Bumling''' on ruotsalaisen [[Anders Pehrson]]in vuonna 1968 suunnittelema riipuvalaisin ja siitä kehitetty valaisinsarja. Sitä valmisti ruotsalainen Ateljé Lyktan. Bumling-valaisinperhe laajeni 1970-luvulla, ja valaisimia tehtiin kuudessa eri koossa, halkaisijaltaan 190, 250, 300, 400, 485 ja 600 mm. Bumling-valaisimia on valmistettu [[alumiini]]nvärisen lisäksi myös useissa eri väreissä. Riippuvalaisinten lisäksi tuotannossa oli myös lattia- ja seinävalaisimia.


Bumlingit ovat vielä tänäkin päivänä haluttuja ja niitä on saatavilla etenkin ruotsalaisissa antiikkiliikkeissä, kirpputoreilla ja internetin antiikkihuutokaupoissa. Valaisimia löytyy jonkin verran myös muista pohjoismaista.
Bumlingit ovat vielä tänäkin päivänä haluttuja{{kenen mukaan}} ja niitä on saatavilla etenkin ruotsalaisissa antiikkiliikkeissä, kirpputoreilla ja internetin antiikkihuutokaupoissa. Valaisimia löytyy jonkin verran myös muista pohjoismaista.


Muotoilultaan Bumling-valaisimet edustavat skandinaavista muotoilua.
Muotoilultaan Bumling-valaisimet edustavat skandinaavista muotoilua.{{kenen mukaan}}


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 20. lokakuuta 2015 kello 07.28

Tiedosto:Bumling.jpg
Bumling-riippuvalaisin.

Bumling on ruotsalaisen Anders Pehrsonin vuonna 1968 suunnittelema riipuvalaisin ja siitä kehitetty valaisinsarja. Sitä valmisti ruotsalainen Ateljé Lyktan. Bumling-valaisinperhe laajeni 1970-luvulla, ja valaisimia tehtiin kuudessa eri koossa, halkaisijaltaan 190, 250, 300, 400, 485 ja 600 mm. Bumling-valaisimia on valmistettu alumiininvärisen lisäksi myös useissa eri väreissä. Riippuvalaisinten lisäksi tuotannossa oli myös lattia- ja seinävalaisimia.

Bumlingit ovat vielä tänäkin päivänä haluttujakenen mukaan? ja niitä on saatavilla etenkin ruotsalaisissa antiikkiliikkeissä, kirpputoreilla ja internetin antiikkihuutokaupoissa. Valaisimia löytyy jonkin verran myös muista pohjoismaista.

Muotoilultaan Bumling-valaisimet edustavat skandinaavista muotoilua.kenen mukaan?

Aiheesta muualla

  • Ateljé Lyktan, esite, jossa mukana myös historiatietoa [1]