Ero sivun ”Ironbridge Gorge” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Ironbridge Gorge''', sananmukaisesti "rautasillan rotkolaakso" on kylä Severn-joen varressa Engannin [[Shropshire]]ssä. Se in saanut nimensä 30 m korkeasta valurautaisesta sillasta , joka rakennettiin joen yli vuonna [[1779]]. Ironbridgen seutua on sanottu teollisen vallankumouksen synnyinpaikaksi, koska siellä kehitettiin keino jalostaa rautaa [[koksi]]n avulla. Aiemmin oli käytetty miiluissa poltettua [[puuhiili|puuhiiltä]], mutta koksin käyttö tuli paljon halvemmaksi. Ironbridgen ruukkialue työväen asuntoineen on Unescon [[maailmaperintökohde]].
'''Ironbridge Gorge''', sananmukaisesti "rautasillan rotkolaakso" on kylä Severn-joen varressa Engannin [[Shropshire]]ssä. Se in saanut nimensä 30 m korkeasta valurautaisesta sillasta , joka rakennettiin joen yli vuonna [[1779]]. Ironbridgen seutua on sanottu teollisen vallankumouksen synnyinpaikaksi, koska siellä kehitettiin keino jalostaa rautaa [[koksi]]n avulla. Aiemmin oli käytetty miiluissa poltettua [[puuhiili|puuhiiltä]], mutta koksin käyttö tuli paljon halvemmaksi. Ironbridgen ruukkialue työväen asuntoineen on Unescon [[maailmanperintökohde]].
{{tynkä/UK}}

[[Luokka:Unescon maailmanperintökohteet Euroopassa]]


[[cs:Ironbridge]]
[[cs:Ironbridge]]

Versio 21. elokuuta 2006 kello 22.52

Ironbridge Gorge, sananmukaisesti "rautasillan rotkolaakso" on kylä Severn-joen varressa Engannin Shropshiressä. Se in saanut nimensä 30 m korkeasta valurautaisesta sillasta , joka rakennettiin joen yli vuonna 1779. Ironbridgen seutua on sanottu teollisen vallankumouksen synnyinpaikaksi, koska siellä kehitettiin keino jalostaa rautaa koksin avulla. Aiemmin oli käytetty miiluissa poltettua puuhiiltä, mutta koksin käyttö tuli paljon halvemmaksi. Ironbridgen ruukkialue työväen asuntoineen on Unescon maailmanperintökohde.

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.