Ero sivun ”Assistentti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
199 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
p
Linkit tutkijakoulutettavaan ja -tohtoriin
p (Linkit tutkijakoulutettavaan ja -tohtoriin)
{{tämä artikkeli|kertoo yliopiston työtehtävästä. Se on myös [[sihteeri]]stä käytettävä ammattinimike.}}
 
'''Assistentti''' tarkoittaa yleisesti apulaista. [[Yliopisto|Yliopistossa]] assistentti on määräaikainen tehtävä (tyypillisesti 3-5 vuotta), joka on tarkoitettu [[tieteellinen jatkotutkinto|tieteellistä jatkotutkintoa]] eli [[lisensiaatti|lisensiaatin]] tai [[tohtori|tohtorin]] tutkintoa suorittaville [[jatko-opiskelija|jatko-opiskelijoille]]. Työtehtäviin kuuluu tutkimustyön lisäksi opetustehtäviä, kuten harjoitusten pitoa, harjoitustöiden tai laboratoriotöiden ohjausta sekä joskus myös luennointia. Assistentti on nimikkeenä poistumassa ja vastaavasta tehtävästä käytetään jatkossa [[tutkijakoulutettava]]n nimikettä.
 
Riippumatta henkilön varsinaisesta asemasta tarkoittaa assistentti akateemisessa puhekielessä usein ketä tahansa yliopistossa opettavaa henkilöä, joka antaa pääsääntöisesti muuta kuin luennointiopetusta.
 
'''Yliassistentti''' on yliopiston määräaikainen tehtävä (tyypillisesti 5 vuotta), johon pääsemiseksi vaaditaan pääsääntöisesti tohtorin tutkinto. Myös lisensiaatintutkinto tai [[ylempi korkeakoulututkinto]] ja erityinen perehtyneisyys alaan voi tulla kyseeseen.
Käytännössä yliassistentuuri on nykyään pätevöitymistehtävä tohtoreille, joskin tämä nimike on korvaantumassa nimikkeellä [[tutkijatohtori]]. Tavallisesti työtehtäviin kuuluu opetusta samaan tapaan kuten assistentillakin, mutta luennoinnin osuus on suurempi. Yliassistentit ohjaavat myös opinnäytetöitä, erityisesti kandidaattitasolla.
 
[[Luokka: Yliopiston virat]]
955

muokkausta

Navigointivalikko