Ero sivun ”Lauantain toivotut levyt” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
p (→‎Aiheesta muualla: YLE > Yle)
{{tämä artikkeli|käsittelee radio-ohjelmaa. [[Lauantain toivotut levyt (albumi)|Lauantain toivotut levyt]] on myös Heikki Helan albumi.}}
 
'''Lauantain toivotut levyt''' on levytoivekonsertti ja [[Yleisradio]]n vanhin yhä lähetettävä radio-ohjelma.<ref>[http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=95&t=7&a=8321 YLEYle Elävä arkisto: Lauantain toivotut 70 vuotta]</ref> Sen ensimmäinen lähetys kuultiin [[2. marraskuuta]] [[1935]]. Alkuperäinen lähetysaika oli klo 17.00. Nykyisin ohjelmaa lähetetään [[YLEYle Radio 1|YLEYle Radio 1:ssä]] lauantaisin klo 18.10&ndash;19.00.
 
Ohjelmassa toteutetaan kuuntelijoiden musiikkitoiveita tavallisesti 10&ndash;12 kappaleen verran. Ohjelmassa ei ole varsinaista juontajaa, vaan kunkin kappaleen soitua loppuun radiokanavan kuuluttaja lukee sen tekijätiedot. Lähetysaika on kautta vuosikymmenten jakautunut kahteen osaan: alkupuoliskolla soitetaan enimmäkseen [[Taidemusiikki|klassista musiikkia]], loppupuoliskolla [[populaarimusiikki|populaarimusiikkia]]. Klassisen musiikin puolikkaan on katsottu palvelevan Yleisradion tehtävää kansaa sivistävänä laitoksena.
26 052

muokkausta

Navigointivalikko