Ero sivun ”Videokamera” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Videokamera''' on [[kamera]], joka tallentaa liikkuvaa kuvaa ja ääntä elektronisesti. Videokamera voi olla [[analoginen]], jolloin tallennusvälineenä käytetään [[videonauha|videonauhaa]] tai [[digitaalinen]], jolloin tallennusvälineenä käytetään [[DV]]-nauhaa, [[DVD]]-levyä tai [[muistikortti|muistikorttia]]. sekä kovalevyä.
'''Videokamera''' on [[kamera]], joka tallentaa liikkuvaa kuvaa ja ääntä elektronisesti. Videokamera voi olla [[analoginen]], jolloin tallennusvälineenä käytetään [[videonauha|videonauhaa]] tai [[digitaalinen]], jolloin tallennusvälineenä käytetään [[DV]]-nauhaa, [[DVD]]-levyä, [[muistikortti|muistikorttia]] tai [[kiintolevy]]ä.


Ensimmäiset kuluttajille suunnatut videokamerat toi markkinoille [[Kodak]] vuonna [[1984]].
Ensimmäiset kuluttajille suunnatut videokamerat toi markkinoille [[Kodak]] vuonna [[1984]].

Versio 22. heinäkuuta 2006 kello 01.46

Videokamera on kamera, joka tallentaa liikkuvaa kuvaa ja ääntä elektronisesti. Videokamera voi olla analoginen, jolloin tallennusvälineenä käytetään videonauhaa tai digitaalinen, jolloin tallennusvälineenä käytetään DV-nauhaa, DVD-levyä, muistikorttia tai kiintolevyä.

Ensimmäiset kuluttajille suunnatut videokamerat toi markkinoille Kodak vuonna 1984.

Analoginen videokamera voidaan kytkeä televisioon SCART, komposiittivideo tai S-video-liitännällä. Digitaalinen videokamera voidaan kytkeä tietokoneeseen FireWire-liitännällä. Useissa digitaalisissa videokameroissa on myös analogiset liitännät, joiden avulla kamera on liitettävissä analogisiin laitteisiin, kuten videonauhuriin tai televisioon. Jonkin aikaa sitten on tullut myös kovalevykamera markkinoille.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.